Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

9+1 Lehetőség, Amit Még Nem Tudtál az Aktiv szén felhasználásáról

Aktiv szén felhasználása és előnyei

Aktív szén használata

Az aktív szén hatékony természetes gyógymód lehet a szervezetben lévő toxinok és vegyszerek megkötésének, ezzel lehetővé téve kiürítésüket aszervezet számára. Az aktív szén segít megszabadulni a szervezetünkben levő gombáktól, vírusoktól és baktériumoktól. Az aktív szén képes magába szívni a gázokat, különösen az alsó béltraktusban, így segít megszabadulni a felfúvódástól, puffadástól és a szélgörcsöktől.

Mivel az aktív szén különböző alapanyagokkból készülhet, természetes gyógymódok esetén fontos, hogy kókuszhéjból vagy más természetes forrásokból előállított aktív szenet válasszunk.

Az aktív szén – másnéven orvosi szén felhasználása

Az egyik legnépszerűbb orvosi szén felhasználás a mérgezés és a kábítószer-túladagolás biztonságos és hatékony kezeléséhez. Sürgősségi trauma központokban szerte a világon használják. Ezenkívül csökkenti a puffadást és a gázt, csökkenti a koleszterinszintet, biztonságosan kezeli az epefolyási problémákat a terhesség alatt, és megakadályozza a másnaposságot is.

A kutatások azt mutatják, hogy az aktív szén néhány esetben jobban működik, mint a gyomormosás.

Tehát, hogyan működik az aktív szén?

Az orvosi szén a toxinok és a vegyi anyagok megkötése révén működik.

Mindazonáltal nem elnyeli a toxinokat. Ehelyett az adszorpció kémiai folyamatán keresztül működik. (A szervezetben a felszívódás elemek reakciója, beleértve a tápanyagokat, vegyszereket és toxinokat, áztatják és beolvasztják a véráramba. Az adszorpció a kémiai reakció, ahol az elemek kötődnek a felülethez.)

Az aktív szén porózus felületének negatív elektromos töltése van, amely pozitív töltésű toxinokat és gázokat köt meg. Fontos megjegyezni, hogy az aktív szén nem azonos a gillszénnel! A grillszén szén-toxinnal és vegyszerekkel van töltve, és soha nem szabad fogyasztani.

Az Aktiv szén felhasználásának 10 fő területe

1. Aktív szén fogfehérítésre

Elszíneződtek a fogaid a kávé, a tea, bor fogyasztása miatt? Az aktiv szén segít a fogak fehérítésében, miközben elősegíti a jó szájápolást a pH egyensúly egyensúlyának megváltoztatásával a szájban, elősegítve az üregek, a rossz lehelet és az ínybetegség megelőzését.

Úgy működik, hogy fehéríti a fogakat azáltal, hogy adszorbeálja a plakkot és a mikroszkópikus fogakat, amelyek foltolják a fogakat. Ez az orvosi szén használata költséghatékony és egy teljesen természetes megoldás a fényes mosolyra.

Természetesen fehéríti a fogakat,

Nedvesítsünk meg egy fogkefét és mártsuk bele a porított orvosi szénbe. A fogakat a szokásos módon mossuk meg, különös figyelmet fordítva a leginkább érintett területekre. Nem kell erősen rányomni, csak óvatosan, finom mozdulatokkal.

Nem túl szép látvány és az íze sem hasonlít a fogkrémekre, de hatásos. Utána bő vizzel öblítsünk. Hetente 1x ajánlott használni.

Megjegyzés: Ha koronák, vagy porcelán fogak vannak, lehetséges, hogy az aktív szén megfesteti őket. Ezenkívül, ha a fogak érzékennyé válnak, hagyjuk abba a kezelést!

2. Orvosi szén puffadásra, bélgáz ellen

Az orvosi szenet puffadás enyhítésére, a kellemetlen gázok okozta tünetek enyhítése gyakran használják. 

Az American Journal of Gastroenterology egyik tanulmánya szerint az aktív szén megakadályozza a bélgázt, ha gáztermelő ételek mellett használjuk. 

Mivel az aktiv szén dehidrációt okozhat, alkalmazásakor napi 12-16 pohár vizet kell elfogyasztani. Segít a méreganyagok gyors kiszűrésében és a székrekedés megakadályozásában.

Az aktív szén kezelés biztonságos és hatékony mérgezések esetén. A méregtelenítésen kívül az aktiv szén felhasználási területei közé tartozik a szagtalanítás és a fertőtlenítés is, és fontos szerepet kap a Lyme-kór gyógyításában. 

Adagolási ajánlat puffadás enyhítésére:

Az aktív széntabletta a vastagbél gázosodását enyhíti. Egy órával a tipikus gázképző étkezés előtt (bab, borsó, keményítő, rostdús ételek stb.), egy pohár vízzel vegyük be.

3. Orvosi szén másnaposság,  alkoholmérgezés ellen

Az aktív szenet gyakran használják másnaposság ellen. Minamellett, hogy az aktív szén nem adszorbeálja az alkoholt, segít a gyorsan eltávolítani a szervezetből az alcoholos italokból származó egyéb toxinokat, amelyek hozzájárulnak a mérgezéshez (mesterséges édesítőszerek és a vegyi anyagok keverékei). Az orvosi szén eltávolítja ezeket a toxinokat.

Ezenkívül, tanulmányok kimutatták, hogy az aktív szén és az alkohol egyidejű használatával jelentősen csökkenthető a véralkohol koncentrációkat.  A Princeton Egyetem alkoholfogyasztói útmutatója.


Az aktív szén penészőlő

A legtöbb ember nem gondolja, hogy a penészgombák a testükben élnek, de ez így van. A toxikus penész okozza a depressziót, a vese- és májelégtelenséget, csökkenti az agyműködést. Okozhat szívbetegséget, a szemirritációt, a fejfájást, a hányást, az immunrendszer működésének károsodását és a súlyos légzési elégtelenséget.

Vannak házak és lakások, ahol az ázott falak olyan környezetet teremthetnek, ahol a penész megterem. A rossz szellőzés is hozzájárul a problémához, emiatt a fürdőszoba, a pince és a mosókonyha különösen hajlamos a penészgomba növekedésére.

Mit kell tenni penészesedés esetén?

Ha otthonában látható a penész, akkor azt megfelelően csökkenteni kell. Fontos, hogy kesztyűt és védőmaszkot viseljen, hogy elkerülje mérgező anyagok belégzését a tisztítás során.

A természetes módszerek közül a szódabikarbóna, az almaecet-ecet, a hydrogen-peroxid és borax használható a kemény felületek penészedésének tisztítására és a penészgombák megelőzésére.

Ha Ön vagy családja olyan tüneteket tapasztal, mint a zihálás, kiütések, vizes szemek, köhögés vagy fejfájás, melyeket más módon nem magyaráztak meg, akkor érdemes a ház penészesedését kivizsgáltatni még akkor is, ha nincs látható penész. A penész a gipszkarton mögött, a padló alatt és a szellőzőcsatornákban is jól fejlődhet.

5. Vízszűrés aktív szén segítségével

Az aktiv szén eltávolítja a a vízben található szennyeződéséket, beleértve az oldószereket, peszticideket, ipari hulladékokat és más vegyi anyagokat. Ezért használják az aktív orvosi szenet a vízszűrő rendszerekben az egész világon. Fontos tudni, hogy nem köti meg a vírusokat, a baktériumokat és a keményvizes ásványi anyagokat.

A Canadian Dental Association folyóiratban megjelent tanulmány szerint az aktiv szénszűrők eltávolítják a fluoridot. A fluorid eltávolítása és a méregtelenítés fontos az orális egészségre, a megfelelő immunrendszer működésére és az egészséges vesére és májra.

Napi 3 Liter Víz Ivás – Az Eredmény: Sokkoló!

A megfelelő mennyiségű ivóvíz elengedhetetlen a jó egészséghez. A legtöbb csapvíz azonban tartalmaz mérgező és vegyi anyagokat, toxinokkal és fluoridot. Ezek szervezetbe jutását lehetőség szerint korlátozni kell.  Rendelkezésre állnak aktív szénszűrők az otthoni rendszerekhez, valamint a kereskedő egységekhez is.

Naponta nyolc-tíz pohár tiszta vizet kell inni, ez segíti az emésztést, a belső szervek működését és az ízületek és szövetek “kenését” is biztosítja.

6. Sürgősségi toxin eltávolítása

Mint említettük, az egyik leggyakoribb orvosi szén felhasználás a mérgező és a vegyi anyagok eltávolítása a szervezetből. A legtöbb szerves vegyület, peszticid, higany, műtrágya és fehérítő kötődik az aktív szénhez, lehetővé téve a gyorsabb eltávolítást, miközben megakadályozza a szervezetben való felszívódást.

Az orvosi szenet használják véletlen, vagy célzott gyógyszeres túladagolás esetén is.

Hatékony az aszpirin, az ópium, a kokain, a morfin és az acetaminofen túladagolásra. Fontos, hogy a megfelelő mennyiséget a lehető leggyorsabban adják be (egy órán belül).

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/ oldalon

Japán kutatók úgy találták, hogy a spirulina jelentősen csökkentette a vese toxicitását, melyet nehézfémek, a higany és három gyógyszer okozott. 

1994-ben orosz szabadalommal védték le a spirulinát a sugárbetegség által előidézett allergiás reakciók csökkentése miatt. 270 csernobili gyermeknek 45 napon át napi 5 gramm spirulinát adtak (Earthrise Farms adományaként), ennek eredményeként a radionukleidok mennyisége és normaliz 50%-kal csökkentálódott az allergiás érzékenység.

Napjainkban a víz, a levegő, az élelmiszerek és a gyógyszerek tele vannak szervezetünket veszélyeztető, mérgező vegyi anyagokkal.

A szervezetünknek folyamatosan szüksége van arra, hogy megtisztítsuk ezektől a mérgektől. A spirulina abszolút egyedülálló kombinációja a növényi tápanyagoknak, mint a klorofill, fikocianin és a poliszacharidok, melyek segítenek megtisztítani szervezetünket.

Mérgezés esetén azonnal hívja a mentőket.

A megfelelő adagolás elengedhetetlen. A Michigani Egyetem Egészségügyi Rendszere szerint 50-100 gramm (nem milligramm!) Felnőtteknél mérgezés esetén és 10-25 gramm gyermekeknél használatos.

Aktív szén is alkalmazható ételmérgezés esetén, ha émelygés és hasmenés fordul elő. A felnőttek 25 grammot ajánlott a tünetek megjelenésekor vagy ha ételmérgezést feltételeznek, gyermekeknek 10 grammot kell adni. Növelje a dózist szükség szerint.

Elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyunk az aktív szén használatakor.

7. Bőr és test egészsége

Az aktív szén használata túlmutat a belső alkalmazásokon. Külső kezelésekhez hatásos a testszag és a pattanások kezelésére, valamint  rovarcsípésekre

Szúnyogcsípés, vagy méhcsípés esetén  keverjünk össze egy aktívszén egy kapszulát ½ evőkanál kókuszolajjal és kenjük be az érintett bőrfelületet. A pakolást 30 perc múlva megismételhetjük.

A viszketés és a kellemetlen érzés megszűnik.

A kígyók és pókok okozta csípések kezelésére nagyobb területet szeretne eltakarni, mint egy kis kötést, mivel a baktériumokat és vírusokat, amelyek szöveti károsodáshoz vezetnek, gyorsan csökkenteni kell.

Aktív szén pattanásos bőrre, mitteszerekre

Használjunk olyan krémeket, pakolásokat, szappanokat vagy lemosókat, amelyekben aktív szén található. Gyorsan megszabadít a mitesszerektől és pattanásoktól irritáció, vagy bármilyen más mellékhatás nélkül.

A pattanások kezeléséhez keverjen össze 1-2 aktív szén tablettát két teáskanál aloe vera géllel, és simítsa el a bőrén. Hagyja megszáradni és mossa le. Az orvosi szén a környezeti toxinokhoz és a pattanásokhoz való szennyeződéshez kötődik.

Magágoz vonzza a méreganyagokat

Az orvosi szén a bőrrel kapcsolatba lépve nem csak a nedvességet, hanem a hámfelületen megtapadó, és a pólusokat eltömítő, ezáltal az aknét előidéző szennyeződéseket és méreganyagokat is magához vonzza. Az így feloldott lerakódások könnyedén és alaposan eltávolíthatók. Fontos szempont, hogy kiváló antibakteriális hatással rendelkezik, ami hozzájárul az akné kialakulásának megakadályozásához, valamint gátolja a pattanásos bőr felülfertőződését, és megnyugtatja az irritált bőrfelületet.

8. Az emésztési rendszer, a belek tisztítása

Az orvosi szén segítséget nyújt az egészséges emésztőrendszernek azáltal, hogy eltávolítja az allergiás reakciókat, az oxidatív károkat és az immunrendszer gyengeségét okozó méreganyagokat. A méreganyagok eltávolításával csökkentheti az ízületi fájdalmat, növelheti az energiát és növelheti a mentális funkciókat.

Környezeti tényezők, ideértve az élelmiszerek peszticidjeit, a vízben lévő vegyi anyagokat, amelyeket inni és a penészedésnek teszünk ki, mérgező terhet jelentenek a szervezetünkben. Fontos, hogy rutinszerűen megtisztítsuk az emésztőrendszert az általános egészség és a wellness támogatása érdekében. Az emésztőrendszer tisztításának befejezése aktív szénnel 10 gramm 90 perccel az étkezés előtt két napig.

A tisztítás során csak organikus gyümölcsöket és zöldségeket, fűszénhúst és vad halat együnk. Ha a tisztítás során székrekedést tapasztal, az biztos jele annak, hogy nem fogyaszt elég vizet! Igyon egy pohár meleg vizet egy szelet citrommal és egy kis mézzel félóránként, amíg a székrekedés megszűnik.

9. Öregedésgátló

Az aktiv szén felhasználási területei közé tartozik a vese- és májsejtek károsodásának megakadályozása, valamint az egészséges mellékvesék támogatása. Rendkívül fontos, hogy a szervezetből rendzeresen tisztítsuk a toxinokat és a vegyszereket. Az aktív szén segíti a testet károsodástó toxinok és vegyi anyagok kitisztulását.

Az öregedés az élet természetes része. Emellett a toxikus terheléseknek miatt, melyek az  ételekkel, otthoni és a munkahelyi és környezetünkkel kerülnek szervezetünkbe ez a folyamat felgyorsulhat, a mereganyagoktól meg kell szabadulnunk.

Tedd magad fiatalabbá néhány egyszerű trükkel

Ehhez az aktív szénből naponta két kapszulát kell bevenni a szervetlen ételek, nehéz ételek vagy egyéb toxinokkal való érintkezés után. Ez támogatja a jobb kognitív funkciót, az egészségesebb vese- és májfunkciót, valamint egy egészségesebb emésztőrendszert.


10. Csökkenti a magas koleszterinszintet

A világ minden tájáról végzett tanulmányok azt mutatják, hogy az aktív szén – hasonlóan néhány vényköteles gyógyszerhez – csökkenti a rossz koleszterinszintet és növeli a jó koleszterinszintet. Egy vizsgálatban a teljes koleszterinszint 25% -kal csökkent, az LDL-koleszterin 41% -kal, míg a HDL 8% -kal nőtt – mindössze négy hét alatt.

A vizsgálatban résztvevők 3x8c gramm aktív szenet fogyasztottak a vizsgálat időtartama alatt.

Mint azt említettük, ne vegyen be orvosi szenet más gyógyszerek és étrendkiegészítők egyidejű alkalmazásával  (90 percen belül) mert ez megakadályozza a megfelelő felszívódást.

Aktiv szén elsősegélynyújtáshoz

Javasolt az aktív szén tárolása az elsősegély-készletekben otthon, és a munkahelyen. Alkohol és drogmérgezése esetén feltétlenül hívjuk a mentőket. Ha orvosi szenet adtak a betegnek, erről értesítsék az orvost.

Az orvosi szén mellékhatásai

Az itt említett aktiv szén felhasználási területek általában a legtöbb egyén számára biztonságosak. Azonban mindig jó tudni az olyan egészségügyi állapotokról, mint a bélrendszer vérzése vagy elzáródása, a belekben lévő lyukak, a krónikus dehidráció, a lassú emésztés vagy a közelmúltban végzett hasi műtét, mind befolyásolhatják az aktív szén aktiválódását a szervezetben.

Ezenkívül az orvosi szén befolyásolhatja a tápanyagok felszívódását, kiegészítőket és zavarja a vényköteles gyógyszereket.

Aktív szén adagolása:

Aktív szenet 90 perc – két órával az étkezés vagy mást étrendkiegészítők gyógyszerek beszedése előtt kell szedni.  Ha bármilyen más gyógyszert szed szájon át, az orvosi szén csökkentheti az egyidejűleg szedett egyéb gyógyszerek felszívódását és így azok hatását is. Lehetséges káros hatások léphetnek fel a következő gyógyszerekkel:

Az aktív szenet mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa, gyógyszerésze vagy a szakszemélyzet által elmondottaknak megfelelően szedje, alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A mesterséges édesítőszerek vegyszerekkel vannak feltöltve, és őszintén szólva a mesterséges édesítőszerek okozta mérgezőanyagok felhalmozódása ellen nincs értelme az aktív szén alkalmazásának.

Források:

https://draxe.com/activated-charcoal-uses/

http://testunkegeszsegunk.blog.hu/2017/10/18/te_tudtad_hogy_a_limonade_fekete_is_lehet

Tags: faszén-kúra, aktív szén használata, orvosi szén hatása, orvosi szén kapszula,széntabletta, szén, aktív széntabletta, hasmenés, orvosi szén adagolása, puffadás,

Egzotikus megjelenése ellenére a Fekete Limonádé csodálatos hatású a szervezet számára,  megtisztítja a toxinoktól és segít feloldani a zsírlerakódásokat -különösen a gyomor körül-, melyre mindannyian hajlamosak vagyunk.
Facebook oldalunk
Ha tetszett az aktív szén hatása poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version