Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

A SÖR 10 JÓTÉKONY HATÁSA – SOHA TÖBBÉ NEM LESZ LELKIISMERET FURDALÁSOD, HA MEGISZOL 1 SÖRT A STRANDON

Gyakran halljuk, hogy a sör nem jót tesz az egészségnek. Valóban így van ez?

A SÖR EGÉSZSÉGES? 10 POZITÍV HATÁSA A SÖRNEK

Napi egy sör megakadályozhatja a stroke-ot, és számos más betegséget is. Ezentúl  minden kortyot bűntudat nélkül élvezhetsz, olvasd tovább, miért?

Vizsgálatok kimutatták, hogy a sör nem csak  növelheti az élettartamot, hanem az is nagyon hasznos az egészségre.

A SÖR 10 JÓTÉKONY HATÁSA

  1. A sör elősegíti a vese egészségét:

Igen ez a tény már eléggé köztudott, a sör segíti a veseműködést.  A közepes vagy korlátozott sörfogyasztás nagyon hatékonyan kezelni a vesehomok okozta panaszokat. A sörben lévő víz maga természetesen hígítja a vizeletet, és így csökkenti a kövek kialakulásának kockázatát. Az alkohol azonban „növeli a kalcium kiválasztását”, ami a vesekövek fő összetevője.(Fontos, hogy fogyasztás előtt konzultáljon orvosával.) 

  1. Javítja az agy egészségét

Ismert tény, hogy a kor előre haladtával az agyi funkciók lassulnak.

Világos, hogy közepes vagy korlátozott mennyiségű sör fogyasztása csökkenti a kognitív hanyatlás és az Alzheimer-kór kockázatát.   „Azoknál a 65 év felettieknél, akik a kísérlet egy hete alatt 1-6 adag alkoholt fogyasztottak, kisebb volt a demencia kialakulásának esélye, mint azoknál, akik egyáltalán nem, vagy sokkal többet ittak. A tanulmány arra is rámutatott, hogy  napi 1-2 egységnyi alkohol javítja a nők  kognitív funkcióit.”

  1. Elősegíti a szív egészségét:

A rendszeresen kismennyiségben sörivók között csökkehet a szívbetegségek kialakulása. Az artériák rugalmasabbá válnak és a véráramlás jelentősen javul. Álmatlanság esetén is jó hatása van, segíti a vérerek tisztítását. Sőt, a kutatók megállapították, hogy akik napi egy sört ittak, azoknak alacsonyabb volt a fibrinogén szint, ami egy fehérje, amely segít csökkenteni a vérrögök kialakulását.

  1. Segít erősebb csontozatot:

Magas szilikon tartalmának köszönhetően  a sör korlátozott mennyiségben történő fogyasztása elősegíti a csontok egészségét. A szilikon nagy szerepet tölt be a csontok kialakulásában. A sörről kiderült, hogy egyike a legfontosabb szilikon-forrásnak a nyugati diétában. A sörben található phyto- ösztrogén is segít egészségesen és erősen tartani a csontokat.

  1. Segít csökkenteni a rák kockázatát:

Ismét egy csodálatos egészségügyi hatása a sörnek! Sör nagyon magas antioxidáns és a flavon tartalma miatt csökkenti a rák kockázatát, férfiak esetében különösen a prosztatarák kockázatát. A következő alkalommal minden korty sört élvezzen!

  1. Magas B-vitamin tartalom:

A Food Research Institute kutatása megállapította, hogy a sörivó egyéneknél sokkal magasabb B-vitamin a vérben, mint a nem ivóvíz egyének között. Meglepő módon ezen a téren a sör egészségesebb, mint a bor, mivel B-vitamin tartalmazza duplája a borénak. A B12-vitamin mellett a folsav tartalma is nagyon hasznos.

  1. Csökkenti a cukorbetegség kockázatát:

Harvard kutatások kimutatták, hogy a mérsékelt sörfogyasztás csökkentheti a cukorbetegség kockázatát.A 38 000 középkorú férfi tanulmányozása után a Harvard kutatói arra a következtetésre jutottak, hogy a sörben lévő alkoholtartalom növeli az inzulin érzékenységét, ami elősegíti a cukorbetegség megelőzését. A sörben lévő oldható rostok szintén segít enek a vércukorszint szabályozásában. De ezek az előnyök csak akkor alkalmazhatóak, ha a bevitt mennyiség nem haladja meg a napi 2 sört.

PECSÉTVIASZGOMBA GYÓGYGOMBA KIVONAT

A GL gyógygomba kivonat segít a test általános működésének javításában. Napi szedése biztosítja a teljes vitamin és ásványi anyag bevitelt és méregteleníti a testet

  1. Elősegíti a hosszabb és egészségesebb életet:

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma arról számolt be, hogy a minimális alkoholt fogyasztók tovább élnek. Azt is kimondták, hogy a korlátozott alkoholfogyasztás akár évi mintegy 26.000 halálesetet megelőzhet, ami annak tudható be, hogy csökkenti a cukorbetegség kockázatát, a stroke és más szív-betegségek előfordulásának esélyét

  1. Vérnyomáscsökkentő hatású:

A bor jó hatású a szívre, de a sör még jobbnak bizonyulhat. Mintegy 60.000 25-40 év közötti nő vizsgálatával kimutatták, hogy a mérsékelt sörfogyasztás segít megelőzni a magas vérnyomást vagy bármely más, a magas vérnyomáshoz kapcsolódó problémát is.

  1. Agyvérzés megelőzése:

Sok kutatás úgy találta, hogy a kismennyiségű sört fogyasztása segít megelőzni a vérrögök kialakulását, amelyek általában felelősek a vér áramlásának blokkolásában. Ezek a vérrögök okozhat stroke-ot és más életveszélyes betegségeket.

 

Most, hogy tisztában vagy milyen meglepő hatásai lehetnek a sörfogyasztásnak az egészségre, biztos vagyok benne, hogy még jobban esik majd a szomjoltó arany nedü.

Megfázás ellen sör?

 

forrás 

forrás:

https://www.medicaldaily.com/4-health-benefits-beer-drinking-antioxidants-b-vitamin-and-protein-are-there-dont-overdo-it-258658

Ez az információ kizárólag tájékoztató jellegű. Nem helyettesíti az orvosi TANÁCSOT! Kérjen tanácsot az orvosától vagy más egészségügyi szolgáltatótól.

Facebook oldalunk
Ha tetszett a sör pozitív hatásai poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Exit mobile version