Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Stresszoldó Technikák – 8+1 bevált stresszoldó technika

Stresszcsökkentő Gyakorlatok – Stresszoldó Technikák

Stresszoldó technikák, módszerek a stressz ellen

Tehetünk valamit stressz ellen? Mik a bevált módszerek stressz esetén?

Hasznos tanácsok a stressz csökkentésére, amikor frusztrált vagy, és a fáradság miatt nem tudsz koncentrálni. 

A stresszoldó technikák közül a legkézenfekvőbb, ha ellenőrizzük milyen fronthatás várható, hisz sokaknak meghatározó lehet az időjárás. Persze a legtöbb stressz és a depresszió oka nem az időjárás, hanem valami mélyen eredő és titokzatosan erős hatású lelki probléma.

Felsorolunk egyszerű stresszoldó gyakorlatokat, módszereket, amik segítségével bárki csökkentheti élete feszültségeit, akár egy perc alatt is. Kézenfekvő, de mára elfelejtett stresszoldó Technikák

1.Végy néhány jó mély lélegzetet!

Akár sóhajthatsz is. Igyekezz minél jobban a légzésedre figyelni! A mély légzés oldja a feszültséget, a nyugodt állapotot idézi, és segíti előállítani. A kapkodó légzés erősíti a stressztüneteket.

2.Ölelj meg valakit!  

Az ölelés jó stresszcsökkentésre, mivel oxitocint szabadít fel, amely hatására könnyebben tudunk relaxálni, és a bizalmat is erősíti. Dr. Paul Zak TED es előadásában azt javasolta: próbáljunk naponta 8 ölelést teljesíteni, így jobbak lesznek a kapcsolataink, és mi magunk is nyugodtabbak leszünk. Emellett a háziállatok megölelése is segíthet – ez szerotonint és dopamint is felszabadít bennünk, ezeknek pedig összességében nyugtató hatással vannak. Az ölelés világnapja: január 21 gyunk több vizet!

3.Igyunk több vizet!

A nyugtalanság több víz párologtatására készteti a szervezetet. Ennek látványos formája az izzadás. A vízhiány egyensúlytalanságot okoz a szervezetben, és ez kihat a lélekre is. Igyál egy pohár vizet! A víz az egyik legjobb stresszoldó. A tisztított víz erre a legmegfelelőbb.

NAPI  3 LITER VÍZ >> AZ EREDMÉNY MEGDÖBBENTŐ !

4.Érintsd meg a homlokdudoraid!

Tedd össze a hüvelyk- és gyűrűsujjad, és zárd egymáshoz a mutató- és középső ujjad! Ez utóbbiakkal érintsd meg a homlokdudoraidat, és vegyél mély lélegzeteket! A két pont aktiválása oldja a tudatos asszociatív terület blokkjait, amely segít a stresszoldásban. 

 5.Nevess hangosan!

A harsogó nevetés nem csak mentálisan könnyíti meg a terhelést. Csökkenti a kortizolt, a szervezet által termelt stressz hormont, és növeli, az úgynevezett endorfinokat, amelyek segítenek a hangulatban. Hallgasd meg kedvenc humoristádat, olvasgasd gyerekkori képregényeidet, beszélgess valakivel, aki mosolyog. Az én technikám a nevetés, ami nevetést szül… >> Miért segít stressz ellen a Morinzhi?

Stressz ellen nevetés és Morinzhi * GANODERMASHOP* 

Fedezd fel a Morinzhi hatását a stresszkezelésben!

6. Fedezd fel a zene erejét, a hangokat

A kutatások azt mutatják, hogy a nyugtató zenék hallgatása csökkentheti a vérnyomást, a pulzusszámot és a szorongást. „Hallgass meg egy dalt vagy a természet hangjait (az óceán, patakcsobogás, a madarak csipogása), és hagyd, hogy az elméd a különböző melódiákra, hangszerekre vagy énekesre összpontosítson” – mondja Benninger.  

7.Mozgás

Nem kell futni ahhoz, hogy  endorfinok szabadulnak fel benned. A testmozgás minden formája, beleértve a jógát és a gyaloglást, enyhítheti a depressziót és a szorongást azáltal, hogy segít érzékelni az agynak a pozitív hatású vegyi anyagokat és ezáltal, segíti a stresszkezelést. Elmehetsz egy gyors sétára a háztömb körül, vagy lépcsőzz kicsit a lépcsőházban, de akár néhány nyújtó gyakorlat is jó hatású lehet. 

Ez az 5 perces edzés a teljes testet átmozgatja.Erősíti az izmokat, szálkásít és alakot formál. Bámulatos 5 perces teljes testedzés, elképesztő eredménnyel testre lélekre.

Az öt tibeti jógagyakorlat, hogyan fiatalít, frissít a tibeti jóga?

 Miért van az, hogy néhány ember élvezi a futást, míg mások inkább meghalnának? Ennek egyik oka lehet, a kapzsi „Futók gyönyöre„, amely a maga valóságában hasonlatos egy igazi orgazmushoz.

8. Stresszoldó technikák az éterben

Meditációs zenék,  a calm.com vagy headspace.com weboldalak segítséget nyújthatnak az angolul beszélőknek a relaxációhoz. Ugyanígy segítenek a mobilra telepíthető apps -ok:

+1 Természetes Stresszoldó módszer

Az acél idegzet gombája a süngomba, vagy másnéven oroszlánsörény gomba. (Lion’s mane). A természet egyik ajándéka az idegrendszernek és az emésztőrendszernek. Ez az egyetlen gomba, amely nem csak egy, hanem két erős idegi növekedési faktorral rendelkezik, potenciális előnyöket mutatva a Parkinson- és Alzheimer-kórban, enyhe kognitív károsodásokban, sclerosis multiplexben, lábgörcsökben, szorongásban és még sok más idegrendszert érintő betegség esetén.

Szinte az összes fontos aminosavat tartalmazza, emellett tápanyagokban, ásványi anyagokban, poliszacharidokban, adenozinban, hericenonokban, erinacinekben és fehérjében gazdag. Segít az egészség fenntartásában.
Az OROSZLÁNSÖRÉNY gomba képes növelni az idegi növekedési faktor mennyiségét. +36 702085088 Kiszerelés: 120 tabletta x 300 mg

Facebook oldalunk

Ha tetszett a stresszoldó technikák poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Exit mobile version