Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Pontosan mi is az a ketogén diéta? Kate Middleton miért választotta?

Kate Middleton fogyása
express,co.uk

Kate Middleton-t aki korábban a Dukán diétát követte, királyi esküvő előtt kipróbálta a keto diétát. Hírforrások alapján az anyja Carole ajánlotta, és csakugyan fogyott 2kg-ot négy nap alatt. Ennek a súlyvesztés sikere az volt, hogy szigorúan csak garnélarákot és túrót evett. Bizony vas gyomorra van szükség, hogy túlélje ezt a diétát!

 Pontosan mi is az a ketogén diéta?

Egész életünkben azt hallottuk (ezt tanítják az iskolákban is), hogy a szervezet elsődleges energiaforrása a szénhidrátok (glükóz vagy másnéven szőlőcukor). Ez mára bebizonyosodott, hogy nem igaz. Megfelelő körülmények között a ketontestek szolgáltathatnak üzemanyagként a szervezetnek.

A Ketogén diétában szénhidrátok hiányában, a test a lerakódott zsírok elégetésével állít elő magának energiát. 

Ezt a folyamatot ketózisnak hívjuk. A fogyás során, a proteinszövetek sértetlenek maradnak, ezért izmainkat sem veszítjük el. Miket tapasztaltam?Abbahagytam az édességek és fánkok zabálását.

A ketózis egy olyan állapot, amikor a szervezetünk úgynevezett keton testeket használ elsődleges energiaforrásnak. A keton testek a zsírégetés melléktermékei

A ketogén diéta tulajdonképpen egy alacsony szénhidráttartalmú fogyókúrás módszer, amely többnyire zsírok és fehérjék fogyasztásából áll.

A ketogén diéta közben nem ehetsz kedvenc ételeidből!

Semmi édesség, tésztafélék vagy krumplis ételek. A gyorskaja az első számú ellenséged lesz. Húsból annyit eszel, amennyit csak akarsz.

A diétában egyedül hús, sajt, túró, zöldségfélék és tojás szerepelt. 

A ketogén diéta mellékhatásai

Fontos megjegyezni, hogy ha

  1. cukorbeteg vagy
  2. szoptató anya
  3. magas vérnyomásban szenvedsz

akkor is segíthet a ketogén diéta, de ezekben az esetekben elővigyázatosabbnak kell lenni, és mindenképp konzultálnod kell először egy orvossal.

GYORSAN BEINDUL A FOGYÁS, DE A LEADOTT KILÓK JELENTŐS RÉSZE VISSZA IS JÖN?

A ketogén diéta népszerűségének egyik titka, hogy nemcsak ígérget, de valóban gyorsan beindítja a fogyást. Ennek az a magyarázata, hogy a szénhidrátok több vizet tartanak vissza, mint a zsír vagy a fehérje. Tehát, amint elkezded drasztikusan visszaszorítani a szénhidrátokat, extra víz távozik el a szervezetedből, a vizelettel együtt. Eredményeként a mérleg hirtelen jelentősen kevesebbet mutat, és a tükörben is sokkal tónusosabbnak látod majd magad. A ketogén diéta viszont nemcsak a vizet hajtja, de a zsír lebontásában is hatásos, a kutatások eddigi eredményei szerint. Azonban ez a diéta hosszútávon jelentős egészségügyi kockázatokkal jár, és nehezen is tartható, így a kilók nagy valószínűséggel visszakúsznak majd.

KÁROSODHAT A VESÉD

A túlzott fehérjefogyasztás megterheli a veséket. Bár a ketogén diétát a zsírt zsírral étrendként ismerik, követőinek többsége túltolja a fehérjét is. Túl sok húst fogyasztanak, ezáltal több fehérjét visznek be a szervezetükbe, mint az javasolt lenne. Természetesen mindez függ a vesék aktuális állapotától is. Ezért is célszerű orvossal konzultálni, illetve dietetikus segítségét kérni, mielőtt magadtól elkezdenél ketogénezni.

„Egyre jobban kezdtem kinézni, de már a 3. nap alatt megtapasztaltam a szénhidráthiány kellemetlen tüneteit. A reggeli ébredések borzalmasak voltak, semmi energiám nem volt. Esküszöm, még az agyam is sokkal lassabban működött.”

hírdetés

„Egy hét alatt, 4 kg-ot sikerült leadnom…”

A Keto Guru egy L-glutamint és aminovajsavat tartalmazó hatékony pezsgőtabletta. Az említett összetevők segítenek alkalmazkodni a belső szerveknek -így a vesének is, – a diéta miatt kialakuló helyzethez, valamint javítják az agyi tevékenységeket a ketózis alatt. A vitaminok és ásványi anyagok fokozzák az állóképességünk és csökkentik a fáradtságot. A legfontosabb, hogy a Keto Guru használata mellett, sokkal kiugróbb eredményeket érhettek el, ráadásul még egészségesebbek is lesztek. 

Ketogén Diéta Mintaétrend

Zita27.07.2019

„Nekem is a Keto Guruval sikerült lefogynom a szülés után. Először, simán a ketogén diétával próbálkoztam, de nem jártam sikerrel. Borzasztó fáradt voltam és nem tudtam rendesen gondját viselni a babámnak. A Keto Guru kipróbálása után, sokkal több energiám lett. Az édességekről való leszokás sem tartott sokáig. 14 kg-ot sikerült leadnom. Ne várjatok tovább! „

Rendelés a hivatalos forgalmazótól
KETO GURU

Exit mobile version