Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Mit ihatunk a nyers étel – vegán diéta mellet?

Mit ihatunk a nyers étel diéta mellet?

Mit ihatunk a nyers étrend diéta mellett?

 

A nyers étel diéta elterjedése

A nyers étel diéta jó ideje terjed, népszerűségének oka, hogy követői között több híresség is megtalálható. (Demi Moore, Sting) Mint minden irányzatnak, ennek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Mi most a nyers étel diéta mellett ajánlott italokat soroljuk fel.

A nyers étrend rajongói állítják, hogy fogyni lehet, ha csak nyers ételeket eszünk >>

A nyers étel étrend alkalmazásánál sokan feltételezik, hogy az ital választás rendkívül korlátozott, azonban nem ez a helyzet. A nyers étel diéta esetén is széles ital választék segíti a diéta követését. Szinte minden nyers ételhez van a nyers étel diétához tartozó ital alternatíva. Egy kis kreativitás és recept kutatás után változatos italokat tálalhatunk a nyers ételek mellé.

A házi nyers italok lehetővé teszik, hogy többféle gyümölcsöt és zöldséget préseljünk egyetlen italba.

Fogyasztó tabletták

 

Mit ihatunk a nyers étel diéta mellet?

 

 

A víz az elsőszámú ital a nyers étrend diétánál, hisz a víz az egészséges életmód alapvető eleme. Az ivóvíz biztosítja a szervezet számára a szükséges hidratálást. Gyors és egyszerűen hozzáférhető. Ivóvizet minden aggodalom nélkül ihatunk a nyers étrend diétához. A lehető legtisztább víz fogyasztása érdekében otthoni vízszűrő beszerzése előnyös lehet. Csavarj néhány friss citrom vagy lime levet a vízbe.

 

   

A nyers étel diéta mellé a gyümölcs,-és zöldséglevek ideális választást jelentenek. Azonban, valószínűleg szükséges, hogy saját magad készítsd el a gyümölcs-és zöldségleveket, hisz a boltokban kapható legtöbb gyümölcslé tartósítószert és más adalékokat tartalmaz. A gyümölcscentrifuga használata lehetővé teszi az ízletes és egészséges nyers gyümölcslevek házi elkészítését. Ezenfelül te magad keverheted és variálhatod a gyümölcs és zöldséglevek összetételét ízlésed szerint. Otthon lehet kombinálni bármilyen gyümölcsöt, kívánság szerint.

 

Bár feltételezhetnénk, hogy a tej ki van zárva a nyers étel diétából, de nem ez a helyzet. Bár a hagyományos tehéntejet vagy akár szójatejet még mindig el kell kerülni, még mindig vannak más tejforrások a nyers étrend diétához. A friss kókusztej vagy hogy saját készítésű  mandula tej is tökéletesen elfogadható a nyers étrend diéta mellett.

 

Turmixokat fogyaszthatjuk  mint a nyers étrend része, vagy mint desszertet. Turmixokat különböző gyümölcsök házasításával készítjük de választhatunk néhány zöldséget is a mixbe. A természetes édes gyümölcsök, mint például eper, málna vagy banán segíthet elfedni az olyan nyers  zöldségek ízét, mint a sárgarépa. Kókusz vagy mandula tejjel krémessé varázsolhatjuk a turmix italokat.

 

 

Bár a hagyományos kávék és teák nem engedélyezettek a nyers ételek diétája alapján, mégis készíthetünk saját teát ami követi a nyers étrend szabályokat. A Naptea a nyers étrend diéta az egyik lehetőség. Egyszerűen törd össze és szárítsd ki nyers gyógynövényeket és helyezd el őket egy pohár vízzel töltött kancsóban. Hagyd a teát a napon több órán át, így a tea természetes módon készül el. A tea hőmérséklete nem emelkedhet mintegy 118 fok fölé mert a  nyers étrend diétában így fogadható csak el.

 

Sört és likőröket nem lehet fogyasztani a nyers étel diéta alapján, de a bor, ha organikus, elfogadható a nyers étrend szabálya szerint. Kerülni kell azokat a borokat, amelyek tartalmazhatnak hozzáadott szulfitokat. 

Olvass tovább az egészséges zöldség-, és gyümölcsturmixokról,  léböjt receptekről >>

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Agyvérzés ellen UNTOXIN

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version