Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Influenza elleni tanácsok

Influenza elleni tanácsok, tippek influenza ellen

Influenza elleni tanácsok, hogyan kerüljük el az influenzát (és a náthát)?

Influenza elleni tanácsok

Támad az influenza! Az influenzaszezon együtt jár a hideg téli időjárással. A gyakori családi és baráti összejövetelek pedig különösen megnehezíthetik a fertőzések elkerülését. Influenza elleni tippjeink segítenek elkerülni az influenzát és a náthát.

Nem is gondolnánk, mennyi mindent tehetünk azért, hogy a ne kapjuk meg az influenzát vagy a náthát. Jobb megelőzni a bajt, mint az influenzát gyógyítani.

Hogyan előzzük meg, és kerüljük el az influenzát? Mit tehetünk Influenza ellen?

Menekülni kell abból a környezetből, ahol köhögő, tüsszögő emberek vannak.

Influenza elleni tanácsok, tippek

Tartsuk be az alábbiakat, hogy csökkentsük a fertőződés veszélyét.

Első tanács #1 – Tartsunk távolságot

Kerüljük a köhögő, tüsszögő emberek társaságát, és ne csak a munkahelyünkön, próbáljunk távolságot tartani a többi embertől. A családban sem fog senki megsértődni, ha ilyenkor megtartjuk a három lépés távolságot.

Második tanács #2 –

A kilincs, a klaviatúra, a bevásárlókocsi, a pénz maga fertőzhet.

Lehetőleg kerüljük minden olyan közösen használt felület megérintését, ami korábban megfertőződhetett. A tömegközlekedési eszközökön húzódjunk a sarokba, forduljunk el a tömegtől, vagy nézegessünk ki az ablakon.

Előzzük meg az influenzát #3 – Mossunk kezet minden kézfogás után

Mossunk kezet minden kézfogás után, a mosdó használata és orrfújás után, valamint evés előtt. Nem elég azonban csak felületesen kezet mosni, alaposan az alkarunkat is mossuk meg, itt bújik meg a legtöbb kórokozó. Bő vízzel öblítsük le a szappant, az lemossa a kórokozókat.

Influenza elleni tanács #4 – Ne nyúljunk a szemünkhöz, orrunkhoz, ne rágjuk a körmünket!

Szabad kézzel ne érjünk az orrunkhoz, szemünkhöz. Aki hajlamos vakarózni különösen figyeljen ebben az időszakban, mert a szem és az orr a vírusok, baktériumok kedvenc helye. A körömrágás egyébként is rossz szokás, de járvány idején még inkább kerülendő.

Influenza elleni tanács #5 – Aludjunk eleget

Járvány idején még fontosabb az elegendő alvás, mint máskor, mert fokozza a szervezet ellenálló képességét. Ha nehezen megy az alvás itt vannak a leghatékonyabb alvészavar elleni tanácsok.

Esélyt se adjunk a vírusoknak! #6 – Étkezzünk egészségesen

Kezdjetek el naponta 3-4-6 spirulinát szedni!

Most kell elkezdeni a tested vitaminokkal való feltöltését, nem akkor , amikor már beteg vagy. Ez olyan, mint amikor megszomjazol a sivatagban és akkor kezdesz neki kutat ásni. Nem nagy az esélye, igaz ? 

Influenza ellen spirulina

Keresd meg DXN spirulina hivatalos oldalát, fogyaszd a legjobb spirulinát ! Hidd el megéri, biztos, hogy itt kommentben ezt megerősítik nekem jópáran Erősítsük meg a családokat ! 

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/ oldalon

Tömjük magunkat C-vitaminban gazdag déligyümölcsökkel, almával, káposztával, paprikával. Az immunrendszer erősítését szolgálják a frisszöldségek és gyümölcsök.

Influenza elleni tanács #7 – Mozogjunk eleget

A rendszeres edzés, testmozgás serkenti az immunrendszert, járvány idején se hagyjuk ki az edzést!

Orvosi tanács influenza ellen #8 – Oltassuk be magunkat

A védőoltás az egyik leghatékonyabb védekezési módszer. Fontos, hogy (ha még nem tettük volna meg) oltassuk be magunkat, ez a leghatásosabb védekezés.

Influenza elleni tanács #9 – Használjunk fertőtlenítő gélt vagy kendőt

Kis kiszerelésben a táskánkban elrejthetjük a fertőtlenítő szereket, így bárhol, bármikor hozzáférünk. Töröljük át kezünket még mielőtt megesszük a hamburgert, pitát vagy amit ebédre szánunk magunknak. Zselé vagy kéztörlő formájában kaphatók a fertőtlenítő szerek, a legjobbak az alkohol alapúak.

Elgondolkodtató tanács #10 – +1 ok a dohányzásról való leszokásra

A dohányzás az orrban található szőrszálakat tönkreteszi, így szabaddá válik az út a fertőzések előtt. A dohányzás a légutakban elváltozásokat idéz elő és gyengíti az immunrendszert is. Szokjunk le a dohányzásról!

Influenza megelőzés tanács #11 – Kerüljük a közös tányér, pohár és evőeszköz használatát

Járvány idején kerüljük a közösen használt italos poharakat, ne együk meg a másik maradékát a fondüt is inkább máskor fogyasszuk.

Influenza elleni tanács #12 – Csak vidáman!

A legújabb kutatások szerint immunrendszert erősíti a boldogság, a szex, a pozitív gondolkodás, a háziállatok simogatása és más kellemes tevékenységek. 

Influenza elleni tanács #13 – Hova tüsszentsünk?

A legjobb, ha a könyökhajlatunkba tüsszentünk, köhögünk, nem a tenyerünkbe. Különös, de a kutatók azt mondják, így csökkentjük annak a kockázatát, hogy másokat megfertőzünk.

Ha már elkaptuk az influenzát:

– Ha mégis elkapnád a fertőzést, itt elolvashatod az >> Influenza elleni otthoni segítségeket

– Maradjunk otthon, amíg meg nem gyógyulunk.

– Ha rosszabbodnak a tünetek, forduljunk orvoshoz

– Igyunk sok folyadékot

– Ha csak megfáztunk, az influenza elleni szerek helyett válassuk a megfázás elleni tanácsokat

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Exit mobile version