Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

A görögdinnye egészségügyi hatásai:védi a szívet és jót tesz a férfiasságnak is

A görögdinnye az egyik legerősebb antioxidánst tartalmazza. Ez az antioxidáns a likopin, amitől a görögdinnye húsa piros színét kapja.

A görögdinnye az egyik legerősebb antioxidánst tartalmazza. Ez az antioxidáns a likopin, amitől a görögdinnye húsa piros színét kapja.

A dinnye az egyik legerősebb antioxidánst tartalmazza. Ez az antioxidáns a likopin, amitől a görögdinnye húsa piros színét kapja.

A görögdinnye likopin tartalma

A likopin számos szív- és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedés megelőzésében lényeges szerepet játszik.

Kutatási eredmények azt mutatják, hogy a vér likopin-koncentrációja és a táplálékkal bevitt likopin tartalmú zöldségek, gyümölcsök fogyasztása között egyenes arányú összefüggés mutatható ki. Vagyis a gyümölcsökkel és zöldségekkel szervezetünkbe juttatott likopin pont oda kerül, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A likopin csökkenti a prosztatarák kialakulásának esélyét

Vizsgálatok bizonyították, hogy a prosztatarák előfordulása is alacsonyabb, ha a sejtvédő elemekben gazdag dinnye gyakran szerepel az étrendedben. A likopin csökkenti a prosztatarák kialakulásának esélyét. Arról nem is beszélve, hogy a dinnyében a sok antioxidáns csökkenti az ízületi gyulladásokat, valamint a rák és a szívroham kialakulásának kockázatát.

A görögdinnye vitamintartalma

A görögdinnye vitamintartalma viszont nem jelentős, elsősorban C-, E- és B-vitamint tartalmaz. Vas-, cink-, magnézium- és sótartalmának köszönhetően a nyári melegben a legkiválóbb folyadékpótlási lehetőség a jól lehűtött dinnye.
A gyümölcsök közül a görögdinnyében van a legnagyobb mennyiségben jelen a likopén, ami a gyümölcs vöröses színét adja.

A vizelethajtó dinnye

A görögdinnye a hólyag- és vesepanaszok esélyét vizelethajtó és tisztító tulajdonságával mérsékli. Ha a hőségben kellemetlenül megdagadt a lábad, gondolj a dinnyére: sikeresen orvosolja a folyadék-visszatartást, egyúttal a keringésedre is kisebb terhet ró a kánikula.

A görögdinnye csökkenti a koleszterinszintet

A szív- és érrendszeri problémák kockázatát is csökkentheted a görögdinnye fogyasztásával, hiszen a dinnye növeli a vérzsíroknak azon fajtáit, amelyek a káros koleszterint eltávolítják az érfalakról.

Férfiasság növelő

A görögdinnye a férfiasságnak is jót tesz, mivel megemeli a szervezet nitrogén-oxid termelését. Ez az anyag segít ellazítani a nemi szerveket behálózó ereket, így a véráramlás akadálytalanná válik.

A görögdinnyében lévő  citrullin a Vigraxhoz hasonlóan ellazítja az ereket

A citrullin – nagy mennyiség elfogyasztása esetén – a szervezetben lévő enzimekkel reakcióba lép és arginin-né, azaz esszenciális aminosavvá alakul át. Az arginin a nitrogén-oxid képződését segíti elő, amely a vigraxhoz hasonlóan ellazítja az ereket. Az arginin szintén jó hatással van a szívre, a keringésre és az immunrendszerre.

A görögdinnyében lévő mangán vágykeltő hatású!

Még több vágykeltő afrodiziákum 

Vágyfokozó kávé? ? TUDTAD, HOGY A MACA-VITA KÁVÉVAL FELTURBÓZOD A NAPODAT ÉS FOKOZHATOD A SZEXUÁLIS TELJESÍTMÉNYEDET?

MINDEN NAP VALENTIN NAP – 2 SZUPER VÁGYFOKOZÓVAL

A mangán emellett segít a véralvadásban, és a nemi hormonok termelődésében is fontos szerepet játszik.

A görögdinnye lehet a legjobb fogyókúra

10 dkg görögdinnye körülbelül 29 kcal-t tartalmaz, ami nagyon alacsony, tehát egyáltalán nem hizlal. Továbbá 90-95%-ban vizet tartalmaz, ezért nyáron kiváló gyümölcs a folyadékpótlás szempontjából is.

Dinnye diéta >>

Dinnye shake recept >>

A sárgadinnye rendszeres fogyasztása helyreállítja a megfelelő gyomor- és bélműködést, tisztítja és egészségesen tartja a bélrendszert.  

Dinnye diéta >>

Laktóz-mentes, Diétás dinnye shake

A tökéletes élvezet forró napokon: Diétás dinnye shake

Facebook oldalunk

Exit mobile version