Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Diófa levél csodája

A diófának a termése és diófa levél is gyógynövény. DE VIGYÁZAT, mert emellett a diófa mérgező hatású is.

Diófa levél – Ismered ezt a csodaszert?

Tudjuk, a gyógyszer és a méreg között sokszor csak a hatóanyag töménységében van különbség, más semmi. A régi mondás szerint, de még a Gyuri bácsi a „bükki füvesember” szerint is “a dió egy csoda”.  Nos, ezt a csodát körül kell járni, hogy jobban megismerjük, miért is az, így a diófa levéllel szeretnék egy kicsit bővebben foglalkozni.

“A diólevélnek keserű nyálkahártya-összehúzó, tonizáló hatása van, cserzőanyagokban nagyon gazdag. Összehúzó, cserző hatását a levél tannintartalma, baktériumölő, gombaölő, rovarölő és rovarriasztó hatását pedig a vele kapcsolatban lévő ellagénsav okozza.”

„Jótékony hatását én is tapasztaltam. Nyáron, mikor egyszer hazalátogattam, szüleim, miután megláttak, a kezembe nyomták a diólevél-teát, ezzel törölgessem az arcom. Tonizáltam is naponta többször, aminek meglett az eredménye. Arcomról eltűntek az ismeretlen eredetű ragyák. Most a napokban kezdtem komolyabban utánaolvasni e csodaszernek. Szinte mindenre jó valamilyen formában.”

Dió levél belsőleg:

Emésztése, bélrendszeri problémákra, vértisztításra. Naponta 2-3 csészével igyunk gyulladáscsökkentésre, belső vérzés csillapítására, nyirokrendszeri betegségekre, gyomorhurutra.

Legjobb reggel éhgyomorra inni, de egyéni érzékenység esetén ihatjuk étkezések között. Emésztésre alkalmanként étkezés után. Salaktalanításra, vértisztításra naponta egyszer. Cukorbetegek víz helyett igyák, de maximum napi 2-3 csészényit.

Lehet, hogy Te is  Cukorbeteg vagy? Mik a cukorbetegség tünetei?

Dió levél felhasználása külsőleg:

Gyógyítja a diabéteszes lábon keletkezett fekélyeket, sebeket. A cukorbetegség egyik szövődménye a fekélyes láb, melynek oka a keringési zavar, az elégtelen vérellátás. A súlyos fekély továbbterjedésének megakadályozására egyetlen mód marad: a láb amputációja. Elkerülhető, ha a kialakult sebet diólevéllel kezelik.

Mosogassák a fekélyes lábat térdtől lefelé diólevélből készült jó erős teával, illetve dörzsöljék bele a bőrbe.

Egy másik módszerrel is hatékonyan gyógyítható a fekély:

A leforrázott diólevelet tegyék a nyílt sebre. Napi 3-4-szeri kezelés már egy pár héten belül látványos eredményt hoz.

Külsőleg nőgyógyászati problémákra (fehérfolyás, méhgyulladás), ekcémára, tejallergiára, korpára és hajhullásra, visszér-sebekre, szemhéj duzzanatra, mandulagyulladásra és fekélyes sebekre használják. Angliában fejtetű és atka ellen használták megelőzésre.
Kéz-és lábizzadásra, rovarcsípésre, napszúrásra, bőrgyulladásra, égési sebekre és kiütésekre jó még. A diólevél fürdő simává és rugalmasság teszi a bőrt, csökkenti a viszketést.

Pattanásokra, pikkelysömörre, lábizzadásra, köszvényre, fekélyre, szemgyulladásra, fagydaganat ellen is jó.

A lista persze ennél sokkal hosszabb, most csak némi ízelítőt adtam.

Az imént felsorolt betegségekre akár a dió leveléből készült tea is lehet orvosság. Mind a szárított, mind a friss levélből is lehet teát készíteni. A frissnél a mennyiségekre kell figyelni – a megadott mennyiség általában szárított, aprított levélre vonatkozik, a frissből ilyenkor kb. 4-szer annyi kell.

A diófa levél szárítása:

Diófa levél szárítása – Ismered ezt a csodaszert?

Egészséges leveleket egy rétegben egy tálcára, rácsra téve, gyakorlatilag bárhol, teraszon, asztalon,  de akár a szobában is lehet szárítani, ahol van rendes szellőzés.  Forgatni nem kell. Egyszer meg lehet a szárítás közben fordítani, de ne tapogassuk.

Akkor száradnak jól, ha közben zöldek maradnak a levelek, nem barnulnak be. A barna levél gyógyászatra alkalmatlan. Hosszú állás után is bebarnulhat. Miután megszáradt, apróra fel lehet törni, így könnyebb kezelni. Olyan helyre tegyük, ahol a levegő nedvességét nem tudja újra felszívni: bádogdobozba, fadobozba, üvegbe.

Diófa levél tea készítése:

A leveleket forrázuk le, majd áztassuk kb 15-20 percig. (Pattanásoknál már 2 hét után már látható az eredmény.)

“Természetesen a diólevél nem csodaszer. Az a tény, hogy sikerrel alkalmazható a legkülönbözőbb bőrproblémák esetén is, a szájüreg, a torok, a garat és az egész emésztőrendszer igen sok problémája esetén is, mind ugyanarra a hatásmechanizmusra vezethető vissza.

A diófalevél teája külsőleg alkalmazható a diabétes okozta lábbántalmakra, hatásosan javítja a diabéteszes láb állapotát.

Gyuri Bácsi a bükki füvesember összes teája:

A diólevél hatóanyagai az élőlények egész sorára mérgező, élettevékenységet gátló hatással vannak. Nemcsak a diófa alatt növő gyomnövények túlnyomó részére, hanem rovarokra, férgekre, gombákra, még baktériumokra is. De az emberre nem.

Ezért igaz az ismert mondás, ha elfogadjuk a diófát barátunknak, és gondozzuk, kártevőit pusztítjuk, akkor segítségünket ugyanolyan módon hálálja meg, rengeteg gomba, rovar, féreg, baktérium fertőzésétől tud minket megszabadítani. Mintegy szimbiózis alakult ki a diófa és az ember között.”

Kiegészítés: A dió belsejében lévő elválasztóból is lehet teát készíteni. Pucoláskor ki lehet szedni, kicsit szárítani, majd 8-10 darabot leforrázni 1 liter vízzel. Szíverősítő hatása van.

Tudtad?

Ha a hangyák útjába diólevelet teszünk, akkor rövid időn belül eltűnnek onnan. “Megzavarodnak” tőle, és kovályogva elhagyják a területet. Ezt a két szememmel láttam. Nagyon praktikus megoldás, főleg aki a hangyaölő szerek ellen van. És ez biztos használ.

Sok több ezer éves irodalom is foglalkozott már a dióval, jelenkorban számtalan tudományos munka témája. Én egy könyvet szeretnék kiemelni. Orosz Péter: Képes – helyenként képtelen könyv a dióról c. művet.

Íme a legjobb szappan bőrre és testre egy különleges formula Ganoderma kivonattal

Facebook oldalunk
Ha tetszett a diófa levél poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Exit mobile version