Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Mik az érett banán hatásai? Az érett banán 6. Csodás hatása

A Banán hatásai – Mire jó a banánhéj?

Érett banán

Az érett banán 6. Csodás hatása

A banán az egészség és szépség gyümölcse. Számos kozmetikum tartalmaz banán kivonatot, de ha ezekből nincs is otthon, mi magunk is készíthetünk házi banánpakolásokat:

 Lábápolás 

A banán kiváló hidratáló képessége képes, a repedezett sarkak elsimítására. Mindössze annyit kell tennie, hogy 2 banánt összepürésítünk, és közvetlenül lábra kenjük.

10 percig hagyjuk rajta, majd öblítsük le hideg vízzel. A banán tápanyagai  behatolnak a száraz repedések közé és a bőrt puhává és rugalmassá varázsolják.

Banán hatásai:

A banán hidratálja a bőrt

A banán fiatalító hatásai

 

A banán-maszk kiváló természetes hidratáló szer.

A banánban található A-vitamin segít helyreállítani  a bőr az elveszett nedvességtartalmát. A banán maszk a száraz fakó bőrt felfrissíti, hamvasítja.

 A Banán hatásai közt az egyik legismertebb a vitalizáló hatás

Vitalizáló pakolás:

A száraz bőr vitalitását azonnal visszaadja ez a pakolás: Az áttört banánt, közvetlenül a bőrre alkalmazzuk. Hagyjuk a maszkot a bőrön 20-25 percig, majd öblítsük le meleg vízzel. Azonnal érezhetően puha és friss tapintású lesz a bőr.

 Ha a bőr nagyon száraz és hámlik, akkor adjunk a maszkhoz egy kevés mézet is. 

Banán hatásai Hámlasztás

 A banán tele van antioxidánsokkal, így nem csak segít eltávolítani az elhalt bőrt, hanem segít megfiatalítani is.

Banán maszkok, amik hámlasztják és a megújító vitalitást adnak a bőrnek

  1.  A tört banánt és keverjük össze 1 evőkanál cukorral. Alkalmazzuk a keveréket a bőrön, és gyengéden dörzsöljük körkörös mozdulatokkal. A banán nedvességet nyújt a bőrnek, és regenerál, míg a cukor segít eltávolítani az elhalt hámsejteket.

 

  1. A banán pürésítsük és jól keverjük össze 2 evőkanál zabpehellyel, 1 evőkanál mézzel, 1 evőkanál tejjel. Vigyük a keveréket az arca, és hagyjuk a bőrön 5 percig. Ezután dörzsöljük át a bőrt körkörös mozdulatokkal, és öblítsük le hideg vízzel.

 

Banán hatásai:

Öregedésgátló hatás

A banánban lévő tápanyagok késleltetik a ráncok kialakulását, és segítenek a fiatalos bőr megőrzésében.

Bőrmegújító, fiatalító maszk:

Keverjük össze pépesített banánt és avokádót, majd vigyük közvetlenül az arcra. Hagyjuk a bőrön 25 percig, majd öblítsük le meleg vízzel. Az E-vitamin és a C-vitamin alapvető tápanyagok a bőrnek, a banán és avokádó maszk ideális öregedés gátló szer.

 

Egy másik vitalizáló maszk:

Banán + rózsavíz.

Törjünk össze 1/4 banánt, és keverjük el 1 teáskanál rózsavízzel. Alkalmazzuk azt az arcon és a nyakon, és mossuk le fél óra elteltével.

 

Duzzadt szemekre banán

1 fél tört banánt vigyünk közvetlenül a dagadt szemre. Várjunk 15-20 percig, majd öblítsük le hideg vízzel. A szemek puffadtsága, a duzzanat azonnal eltűnik. Ennek a az oka, hogy a banán gazdag káliumban, amely segít lehúzni a szem duzzadását.

Még több természetes segítség a ráncok ellen – Top 10 termésetes ránctalanító szer

Szép,és egészséges haj

 A banán gazdag káliumban, természetes olajokban, szénhidrátokban és más vitaminokban. A banán lágyítja a hajat és képes, hogy megvédje a haj természetes rugalmasságát. A banán segít megelőzni a töredezett haj további töréseit. A banán segít a korpásodás visszaszorításában is.

Banánpakolások hajra:

 

Kirobbanó sikerű muffin 3 hozzávalóból – 100%-ban egészséges 100%-ban finom!

Banános Paleo palacsinta, tejmentes, lisztmentes

Ha tetszett a magas vérnyomás poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version