Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

A bal oldali alvás jót tesz az egészségnek! Miért aludj a bal oldaladon?

EZÉRT ALUDJ A BAL OLDALADON -BAL OLDALI FEKVÉS

EZÉRT ALUDJ A BAL OLDALADON -BAL OLDALI ALVAS

A bal oldali alvás jót tesz az egészségnek!

Sokan tesszük fel a kérdést nap mint nap, vajon alvási pozíció, a legjobb? Melyik oldalon feküdjünk éjszaka? Melyik fekvés segíti a teljes pihenést?

Egyesek nehezen alszanak el, alvászavarral küszködnek. Lássuk be már maga az elalvás sem egyszerű, és amikor sikerül kiderül, hogy a nem megfelelő alvási pozíció is gondokat okozhat.

Ilyen a horkolás, a gyomorégés vagy akár a ráncosodás. 

HÁTON ALVÁS

A legtöbb szakember a háton alvást javasolja. Ennek oka egyszerű, a háton alvás nem terheli meg a gerincet, a tüdőt sem nyomjuk össze, és ráncok sem gyűrődnek az arcunkra.

A háton alvásnak viszont vannak hátrányai is. Ilyenkor horkolunk a leginkább, sőt a nyelv hátramozdulása légzéskimaradáshoz (apnea) vezethet. Egy kutatás szerint a háton alvók körében gyakoribbak az alvási gondok, mint a többi alvási pozíció körében.

A bal oldali fekvés jót tesz az egészségnek!

OLDALON ALVÁS

Az emberek többsége az oldalán alszik. Sok esetben kifejezetten ajánlott a bal oldalt alvás.

A NIGHT COMFORT nevű spray hatékonyságát még az orvosok is elismerik, hiszen a terméket kizárólag természetes anyagok alkotják. A fő összetevői közé tartozik az édesgyökér és a lenmag kivonat, amelyek frissítik, valamint hidratálják az arcüreget és a légutakat. Az édesgyökér kivonata rendkívül gazdag glükózban, fruktózban, és az olyan szerves anyagokban, amelyek nyugtató, köhögéscsillapító, és frissítő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Ez a horkolás elleni spray nem kapható gyógyszertárakban, ezért a hivatalos weboldalon kell megrendelni.

Miért aludjunk a bal oldalunkon? Az ok nagyon egyszerű

A test bal oldala a domináns limfatikus oldal. A test nyirok folyadék csatornáinak többsége a bal oldalon található. A nyirok folyadék szállítja a fehérjéket, a glükózt és az egyéb metabolitok és a salakanyagok is jobban tisztulnak nyirokcsomók segítségével, ezzel tehermentesítik a szívet. Csökkenthető a boka, láb, a kéz duzzadás.
A baloldali alvás és a bal oldalon fekvés gyomorbántalmak, savpanaszok esetén is jó.

Terhesség alatt az orvosok kifejezetten javasolják a bal oldalunkon fekvést, ugyanis ez javítja a keringést, ami jót tesz a mamának és a babának is.

Az alvás közbeni pozíciónk jelentős befolyást gyakorol az emésztésre.
Az ókorban, a szerzetesek minden étkezés után lefeküdtek pár percre, hogy ezzel javítsák az emésztési folyamatot.
Sőt, a legősibb keleti gyógyászat hagyománya szerint (ayurvédikus), és az indiai alternatív gyógyászat alapján is javasolt a bal oldalon alvás.

A bal oldalon fekvés segíti a vér és a tápanyagok áramlását, segít a vesének kiválasztani a felgyülemlett salakanyagokat és folyadékot.

Érdemes kipróbálni, kitapasztalni más pozíciókat is elalváshoz. Valószínűleg abban a pozícióban fogunk felkelni, ami a legkényelmesebb a testünk számára.

A Vigrax hosszan tartó és erős erekciókat biztosít. A hosszan tartó és erős erekció a fokozott érzékenység és a jobb általános kondíciónak köszönhető. A Vigrax lehetővé teszi, hogy 2 órán át élvezd a szexet a partnereddel, folyamatos teljesítményt és örömöt nyújtva ezzel.

Facebook oldalunk
Ha tetszett az alvás pozíciókról szóló poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Exit mobile version