Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

A gyömbér legyőzi a mellrákot

Gyömbér mellrák ellen . Mellrák ellen gyömbér

Gyömbér mellrák ellen

Az elmúlt években különböző tanulmányok mutatták ki, milyen hatékony a gyömbér a legkülönfélébb daganatfajtákkal szemben – mindezt mellékhatások és az egészséges sejtek károsítása nélkül.

Egy Szaúd-Arábiai kutatócsoport az egyik legfrissebb tanulmányban a gyömbér mellrákra kifejtett hatását vizsgálta.

A gyömbér legyőzi a mellrákot

A kutatók a gyömbér nyers kivonatának hatását vizsgálták Journal of Biomedicine & Biotechnology tanulmányban. Megvizsgálták a gyömbér hatásmechanizmusait, a mellráksejtekre valamint azok növekedésével szemben.

A kutatások során komplett gyömbérkivonatot alkalmaztak, amelyben a gyömbér összetevőinek teljes spektruma érvényesülhetett.

A gyömbér többszörösen hat a daganatra – A gyömbér mellrák ellen is javasolt

Kimutatták, hogy a gyömbér sokoldalú rákellenes hatásaihoz tartozik például, hogy képes csökkenteni a női mellben meglévő rákos sejtek számát.  A gyömbér  a beteg sejtek ún. apoptózisát (programozott sejthalál) újra aktiválja. Hatására kevésbé aktívak azok a proteinek, amelyek a rákos sejtekben megakadályozzák az apoptózist.

A gyömbér ezen felül gyengíti az összes gént és proteint, amelyek a rák növekedését elősegítik, miközben más géneket aktivál, amelyek a daganat előrehaladását ellensúlyozzák.

 

gyömbér megtámadja a rákot, de az egészséges sejteket nem

A hagyományos rákterápiával szemben a gyömbér nem károsítja az egészséges szöveteket. Ezt a célzott növekedésgátló hatást, mely csupán a beteg sejtekkel szemben érvényesül, eddig még nem sikerült elérni a daganat hagyományos kezelésében.

A gyömbér hamarosan talán fontos szerepet játszik a mellrák kezelésében – állítják egyes tudósok Szaúd-Arábiában. Tanulmányuk igazolja, hogy a nyers gyömbérkivonat képes gátolni a mellráksejtek szaporodását. A kutatók ugyanakkor megállapították, hogy a kivonat az egészséges sejtek növekedését és szaporodását nem befolyásolja hátrányosan.

A ganoderma gomba hatása daganatos betegségekre

Gyömbér – gyógynövény mellrák ellen

Ezek alapján lehet egy növénynek hatása mellrák ellen? Igen, a gyömbér egy ilyen növény. A gyömbért világszerte fűszerként használják ételekben és italokban.

Emellett azonban a gyömbér gumója kitűnő forrása a szekunder növényi anyagoknak, amelyek a gyömbér gyulladásgátló, antioxidáns és daganatgátló hatásáért felelősek.

Mellrák ellen együnk gyömbért!

Érdemes tehát a gyömbért beépíteni a napi étrendünkbe, hogy a mellrák és más daganatfajták ne is tudjanak kialakulni. A kísérletsorozatban általában 100 mg gyömbérkivonatot adagoltak testsúlykilogrammonként. A friss, nyers gyömbér azonban nem kevésbé hatékony – ellenkezőleg. Egyszerűen turmixoljunk össze naponta legalább egy körömnyi nagyságú gyömbérdarabot forró vagy hideg vízzel, esetleg adjuk a zöldturmixunkhoz, és élvezzük a gyógyító gyömbér frissítő aromáját.

OLVASS TOVÁBB!

A GYÖMBÉR A  BETEGSÉGEK ELLENI ÚJ CSODASZER!

A ganoderma gomba hatása daganatos betegségekre

Facebook oldalunk
Ha tetszett a gyömbér mellrák elleni hatásáról szóló poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Exit mobile version