Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

Téli teasztárok – immunvédelem a hideg évszakokban

Téli tea sztárok – immunvédelem a hideg évszakokban

Miért javasolt a téli tea? A téli hónapokban, kiváltképp a hideg időszak vége felé a szervezetünk legyengülhet. Egymást érhetik a megfázásos tünetek, a szürke napokon rossz lehet a közérzetünk, hangulatunk. Az éltető napfény hiánya, a száraz levegőjű, fűtött lakások klímájára a bőrünk is általában rosszul reagál. Mindezek a kellemetlenségek ellen teákkal is védekezhetünk.
Egy csésze meleg ital testünknek-lelkünknek is egyaránt jól esik. Ráadásul némelyik növény nem csak teának kiváló, de a belőle készült krém megoldja bőrproblémáinkat is.

Milyen teákat ajánlunk a megfázásos időszakra?

A DXN Spica Tea ősi kínai recept alapján készült, öt különböző gyógynövény: közönséges gyíkfű, egzotikus ízű mandarinhéj, frissítő mentalevél, édesgyökér és Ganoderma-kivonat keveréke. Hidegen és melegen is fogyasztható, frissítő hatású, egzotikus ízű ital.

Rendelje meg a DXN-től, tegyen egy tasak teát forrásban lévő vízbe és fogyasztás előtt hagyja ázni 3-5 percig,majd élvezze gyógyító erejét! 

Immunerősítő, roboráló hatású,

Az egyik ‘téli tea sztár’ a csipkebogyó, amely rengeteg C-vitamint rejt magában. Teája vese-, epe-, máj- és hólyagpanaszokkal küzdőknek is ideális innivaló. Krém formájában éppen vitamintartalma miatt a fáradt, meggyötört bőr kiváló regenerálója. Természetes gyümölcssavainak köszönhetően csökkenti a faggyútermelést, és megszünteti a bőr kellemetlen fényes csillogását.

Csipkebogyó tea receptek a megfázásos időszakra

Depresszió ellen hagyományos gyógymód

 Depresszió ellenes citromfű tea

CItromfű tea a sötétbe bprult esték alatt segít a depresszióra hajlamos kedélyállapotúak kiegyensúlyozottsáágának visszaállításában. A citromfű remek idegerősítő és nyugtató, így ha napközben érezzük, hogy felmegy a pumpa, kortyolgassunk el egy bögre citromfű teát. Hasonlóképpen tegyünk lefekvés előtt is, fél órával az ágyba bújás előtt igyunk egy csészényit belőle.

Természetes immunerősítő : Zöld tea

A zöld tea tisztító hatásáról közismert, felszámolja a szervezetben lejátszódó anyagcsere- folyamatok káros melléktermékeit, a szabad gyököket. Krémként alkalmazva védi bőrünket az erős, negatív külső hatásoktól. Méregtelenítő hatásával késlelteti a bőr idő előtti öregedését. A jelenlegi vírushelyzetben nem árt, ha kicsit megtámogatjuk a szervezetünket és igyekszünk természetes módon felvenni a kesztyűt a kórokozókkal. Tehát hogy is segíthet a zöld tea az immunrendszer megerősítésében? Immunerősítésre fel!

Zsírégető ananászos zöld tea

DXN gano tea

A DXN Reishi Gano Tea egy különleges, élénkítő akár nyári, akár téli tea, mely a Camellia sinesis válogatott leveleiből és a kiváló minőségű ganodermából készül. A Reishi Gano (RG) naponta történő fogyasztása hozzájárul az általános jó közérzet fenntartásához. Segíthet helyreállítani szervezetünk felborult egyensúlyát.

A Reishi Gano (RG) a spórákat is tartalmazó három hónapos gombatestből származó gombakivonat (Ganoderma Lucidum). Poliszacharidokat, adenozint, triterpenoidokat és proteineket tartalmaz.

Rendelje meg a DXN-től, majd élvezze gyógyító erejét! 

Elkészítési javaslat:

Egy csészébe forró vizet öntve a filterre (~80º), néhány perc áztatás után, ízletes, kellemes ital készíthető belőle. Japán szokás szerint, egy filter kétszer is felhasználható. Másodjára lágyabb ízt kapunk.

Gano Tea – Kínában gyógytea

Téli teakeverék házilag

A házi teakeverékek változatosan készíthetők el, alapjuk lehet feketetea, vagy kamilla, de megfázásos időszakban a zsálya ajánlott. A zsályatea sokak számára ismert. Illatos és finom, fogyasztása javítja kedélyünket. Remekül enyhíti a télen olyan gyakran előforduló légzőszervi panaszokat. A növény kivonatát tartalmazó krém a benne rejlő értékes savaknak és származékainak köszönhetően javítja a bőr vérkeringését. Használatával bársonyos és üde lesz a bőrünk tapintása.

Téli teakeverék recept:

  • 1/2 narancs héja
  • 1/2 citrom héja
  • 5 cm hosszú fahéjrúd
  • 8-10 szegfűszeg
  • 3 evőkanál méz
  • 2 db alma
  • 1 filter Earl Grey tea
Exit mobile version