Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

ROVAREVÉS ÉS MESTERSÉGES HÚSOK? AZ EURÓPAIAKNAK IS VÁLTOZTATNI KELL AZ EVÉSI SZOKÁSAIKON!

 Sürgős lépésekre lenne szükség az élelmezés-, és táplálkozásbiztonság területén, vallja Európa számos tudományos akadémiája.

Ehető rovarok az táplálkozás fejlesztés irányadói.

A rovarevés a hétköznapi táplálkozás alappillére lehet.

rovarevés

Ha meg akarunk birkózni a klímaváltozással, illetve annak egészségügyi kihívásaival, akkor az európaiaknak  is változtatniuk kell táplálkozási szokásain.

ROVAREVÉS ÉS MESTERSÉGES HÚSOK? AZ EURÓPAIAKNAK IS VÁLTOZTATNI KELL AZ EVÉSI SZOKÁSAIKON!

A tudósok ennek jegyében az alternatív élelmiszereket és a tengeri élelmiszerek arányának növelését ajánlják, valamint felhívják a figyelmet a a SPIRULINA alga magas tápértékére, a  laboratóriumban előállított húsban, illetve a rovarokban rejlő lehetőségekre. A Spirulina egy tengeri alga fajta, amely tulajdonképpen egy egyszerű felépítésű növény.

Az utóbbi években számos kutatást végeztek, hogy megvizsgálják a spirulina egészségvédő hatását. A tengeri népeknél ugyanis, akik rendszeresen fogyasztják ezt az algafajtát, bizonyos betegségek nagyon ritkán fordulnak elő és az átlag életkoruk is magasabb.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) honlapján is közzétett állásfoglalás egy globális elemzés első, Európáról szóló része, amely 130 tudományos akadémia részvételével készült.
Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testületének (EASAC) állásfoglalása megállapítja, hogy a klímaváltozás negatív hatással lesz az élelmiszer-termelésre.

Ez szükségessé teszi a klímatudatos mezőgazdaság bevezetését, például az aszálytűrő növényfajták nemesítésével. A tudósok szerint az emberi egészség, valamint a környezet védelme érdekében változtatni kell az élelmiszer-fogyasztási szokásokon is, így például csökkenteni kell az állati fehérjék bevitelét.

Az állásfoglalás felszólítja az élelmiszeripari döntéshozókat, hogy lépjenek fel a magas kalóriatartalmú ételek fogyasztását ösztönző élelmiszerárakkal szemben, és vezessenek be a megfizethető táplálkozást elősegítő új, ösztönző elemeket.

Az élelmiszer-biztonság érdekében a kutatók kiemelten fontosnak tartják az élelmiszer-szennyezettség forrásainak leírását és kezelését.

A dokumentum szerint az európai országoknak vállalniuk kell, hogy megbízhatóbb adatokat gyűjtenek az élelmiszer-gazdaságban keletkező hulladék mértékéről, illetve az ennek csökkentését szolgáló beavatkozások hatékonyságáról.

Fontos kérdésnek nevezi az állásfoglalás az állattenyésztésnek az üvegházhatású gázok kibocsátásában játszott szerepét. A kutatók szerint ennek csökkentéséhez az állattenyésztésben bevezetett változtatások is hozzájárulhatnak.

A valóban jelentős csökkentés érdekében azonban szükség lehet az állati termékek iránti kereslet megváltoztatására.

Úgy vélik, hogy az állati fehérje hagyományos formáinak vannak olyan alternatívái, amelyeket Európa is fontolóra vehet. Példaként említik a tengerekből, óceánokból származó élelmiszert, a rovarokat, illetve a laboratóriumban előállított húst.

A SPIRULINA rendszeres fogyasztása különösen a tengerrel nem rendelkező országokban, így Magyarországon rendkívül hasznos, hiszen hazánkban sajnos csak ritkán kerül tengeri eredetű étel az asztalokra.

Spirulinát keresd a http://ganodermashop.hu/termekek oldalon

A SPIRULINA alga rendelés a hivatalos forgalmazótól

Szerintük az óceáni és tengeri eredetű élelmiszerek arányának növelésére van esély, a laboratóriumokban (in vitro) előállított húsnak pedig alacsonyabb lehet a környezetszennyező hatása, mint a haszonállatok által előidézett környezetszennyezésnek.

Ezt azonban még további vizsgálatokkal kell megerősíteni.

forrás: MTA, ganodermashop.hu
Facebook oldalunk
Ha tetszett a rovarevés poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Fogyasztó tabletták

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek

Exit mobile version