Site icon TESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Fogyás

A Felfázás Tünetei – Mi segíthet: 1. Orvos, 2. Természetes Gyógymód?

Felfázás tünetei, húgyúti fertőzés kezelése

Felfázás tünetei, húgyúti fertőzés kezelése

Felfázás tünetei:

Fájdalmas, égő érzéssel járó vizeletürítés, gyakori vizelési inger, esetleg véres vizelet. Ezek a tünetek a legjellemzőbbek, de láz, hidegrázás és hányás is előfordulhat. A betegség leginkább télen, a hideg időben fordul elő, talán ez az oka annak, hogy felfázásnak ismerjük, pedig valójában egy baktérium okozta húgyúti fertőzésről beszélünk.

A felfázás nem más, mint húgyúti fertőzés?

 „Felfázás, hólyaghurut, hólyaggyulladás: Mindhárom fogalom egyazon tünetcsoportot jelent, mely életének egy bizonyos szakaszában minden nőt elér, és ha nem jól kezelik, sajnos sokáig el is kísér. Jellemző, hogy a serdülőkor utáni időszaktól az idősebb korig (pl. menopauza idején) bármikor előfordulhat.” Dr. Illanitz Elemér így foglalja össze a népnyelvben felfázásnak ismert problémát.

Baktérium a vizeletben

Amennyiben magas láz kíséri a felfázás tüneteit, biztosak lehetünk benne, hogy gyulladás lépett fel. Vizeletvizsgálat megállapítja, milyen baktérium van jelen a szervezetben

A felfázás bakteriális okokra vezethető vissza

A húgyúti fertőzés (Felfázás) oka a bakteriális fertőzés

A felfázás egy gyulladásos folyamat a szervezetben, mely jellemzően a húgyutakat, illetve szinte mindig a húgyhólyagot érinti, mértékétől függően beszélhetünk alsó, vagy felső húgyúti fertőzésről is, ahol az alsó kisebb kiterjedésű területet fed le.

 

A gyulladásért több kórokozó is felelős lehet, közöttünk az E. coli baktériumok, vagy éppen a staphylococcusok, melyek mind a végbél környékéről is vándorolhatnak. A felfázás tünetei elég jellegzetesek, így nem nehéz felismerni a baj meglétét:

A felfázás tünetei:

A felfázás tünetei között lehet még:

Felfázás elleni gyógyszer:

Enyhébb felfázásos tüneteket lehet kezelni gyógygombákkal, gyógynövénnyekkel, teával, bő folyadékkal. A betegség a nők felénél spontán meggyógyul, de ilyenkor is segíthet a bőséges folyadékbevitel, hiszen így a bőven termelődő, híg (vagyis kevésbé irritáló hatású) vizelet egyszerűen kimossa a húgyutakat. Makacsabb tünetek esetén gyulladásgátló gyógynövényekből, például orvosi medveszőlőből, csalánból vagy kamillából készített tea, esetleg tőzegáfonya szirup vagy tabletta fogyasztása ajánlott. 

Felfázás ellen természetes gyógymódokkal:

Egy beteg tollából:

Jelenleg túl vagyok egy antibiotikum kúrán, s rettegek, hogy újra visszatér, mert több mint fél évvel ezelőtt hosszú hónapokig szenvedtem tole.

Szóval arra lennek kíváncsi hogyan turbózhatom fel magam ezekkel a készítményekkel, mennyi ideig kell szednem miből es mennyit es utána fenntartó kezelésnek mi es mennyi ajánlott ezekből? Arra gondoltam, h a Spirulinával is megspékelem, abból baj nem lehet, ha ne talántán egy kis candida vagy e-coli figyel be. Mar elegem van az orvosukból es hogy egyrészt gyógyszerekkel tömködnek, igy most már valami hatásos dologra vágyom, amitól az ember gyógyul mellékhatások nélkül.

Jól gondolom, hogy a por változat anyagilag kedvezőbb, mint a kapszulás társai? Elnézést, ha buta volt a kérdés, de ez sem mellékes

A választ Harmath Katalin gomba terapeuta adta meg:

“…az optimális Ganoterápia általában a húgyúti rendszer támogatására.

Cordypine italból napi 20ml amit 2dl vízbe teszel bele. Hozzá keversz 1 adagoló kanál Poria port, 1 adagoló kanál GL* port. Ezt 2 hónapig csinálod így. Ezzel kitisztítod az ott pangó minden rosszat, és megerősíted a szerveidet.

Utána életvitelszerűen az alap egészségtámogatás: 3 GL*, 3 RG*, 4 Spirulina.

A * -al jelölt GL és RG rövidítések  a ganoderma (pecsétviaszgomba) kétféle kivonatát jelzik. A Ganoderma RG és a Ganoderma GL közötti különbség a Ganoderma Lucidum kivonásának idejéhez kapcsolódik. A Ganoderma RG a 90 napos gomba kivonat, és a Reishi gyümölcsöző része .  A Ganoderma GL pedig a gomba Mycelium kivonatának kivonata, mely 18 napos micélium kivonata.  Az eredmény egy más-más  összetételű  természetgyógyászati  termék és a különböző előnyök számára.

Mikor szükséges orvoshoz fordulni felfázás esetén?

Ha a tünetek néhány nap után sem enyhülnek jelentősen, akkor orvos által célszerűen megválasztott, rövid ideig tartó antibiotikumos kezelés a megoldás.

„Ha a kezelés ellenére is fennmaradnak a tünetek vagy láz alakul ki, akkor urológushoz kell fordulni, mert a gyulladás a vesevezetéken a húgyhólyag felől a vesébe “felszállva” vesemedence gyulladást is okozhat, ami a felfázásnál súlyosabb, gyakran injekciós antibiotikum alkalmazását igénylő kórkép. Ilyenkor, illetve az ismétlődő hólyaghurut esetében vizelettenyésztés célszerű a kórokozó és annak antibiotikum-érzékenysége meghatározására. Az utóbbi években megfigyelhető, hogy emelkedett azok száma, akiknél visszatérően alakul ki a betegség, ilyenkor a hajlamosító tényező kiderítése nélkülözhetetlen”

Források:

ganodermashop.hu

http://ganodermashophu.blogspot.com/2017/12/a-ganoderma-rg-es-ganoderma-gl-kozotti.html

 

Élete során szinte minden nőt érint a felfázás

Webbeteg

Exit mobile version