Botox hatása A Botox kezelés, a Botox hatása, a Botox mimikai ráncok ellen

A Botox kezelés a mimikai ráncok ellen

A Botox tartós hatása

A Botox tartós hatása

Sokat hallottunk már a Botox széleskörű elterjedéséről, de vajon milyen feltételek szükségesek ahhoz, hogy a Botox hatásosan, tartósan működjön?

A bőr rugalmassága az évek múlásával egyre csökken, a ráncok kialakulása elkerülhetetlen. Ez az öregedési folyamat természetes velejárója.

A Botox hatására a kialakult ráncok megjelenése mérséklődik, az életkorhoz képest frisebb, fiatalosabb megjelenés érhető el.

 Hogyan érhető el tartósan a Botox hatása?

 Legyen fiatalabb a bőröd, drága műtétek nélkül


Legyen fiatalabb a bőröd, drága műtétek nélkül

 

Akit érdekel a fiatalosabb arcbőr, a mimikai ráncok eltüntetésének módja, annak érdemes többet megtudni Botox injekciók hatásmehanizmusáról.

A Botox a Clostridium botulinum nevű baktérium toxinja, mely képes lebénítani az izmokat. A toxint minimális dózisokban beinjekciózva, célzottan gyengíthetőek bizonyos izmok. A Botox-ot és nagy hatékonysággal alkalmazzák a ráncos bőr kezelésére, elsősorban a homlokráncok és a szemöldök közötti ráncok, illetve a szem körüli szarkalábak kisimítására.

A botox kezelés menete:

A  mimikai ráncok ellen a botoxot a kezelésre kijelölt területeken extra vékony tű használatával befecskendezik a bőr alá. A fájdalom minimális és elkerülhető a bőr előzetes lehűtésével. A kezelés a pácienst a mindennapi életvitelében nem akadályozza. A botox kezelés kb. 15 percet vesz igénybe, az eredmény kb. 3-4 nap múlva már látható, míg a teljes hatás elérése kb. 10 napot vesz igénybe.

ráncok

Átmeneti mellékhatások:

Esetenként érzékenység vagy véraláfutás jelenhet meg az injekciózás területén, valamint néhány esetben átmeneti gyengeség a körülvevő izmokban. Rendkívüli esetekben, enyhe szemlecsukódás vagy petyhüdtség fordulhat elő, amely 1-2 hétig tart.

Milyen eredményt várhat a ráncok esetén végzett botox-kezelés után?

A Botox hatása 2-5 nap után kezdődik, 10-14 nap alatt teljesedik ki. Csaknem teljesen megszüntethetők a felületesebb ráncok, a mélyebbek pedig látványosan sekélyebbé válnak. Az Ön arca fiatalosabb, pihentebb lesz, eltűnik a mérges vagy a szomorú tekintet. A botox-kezelés csupán a kezelt izmok aktivitását csökkenti, vagyis a természetes mimikához szükséges izmok működése megmarad.

 

A Botox tartós hatása:

Számos tényező befolyásolhatja, hogy milyen hosszú ideig hatnak a mérgek a ráncok ellen a szervezetben. Ha mély ráncok eltávolítására van szükség a Botoxra, akkor gyorsabban elmúlik a hatása mint ha enyhe ráncosodás kezelésére használják. Ha a szakorvos, aki elvégzi az injekciózást nem megfelelően keveri össze az anyagot vagy helytelenül tárolja,  esetleg rosszul adja be az injekciót a toxin hatása gyorsabban elmúlik., mint más esetekben. Minél több a beteg kap kezelést, annál gyengébbé válnak a szóban forgó izmok válnak. Ez az izmokat fogékonyabbá teszi a toxinra, aminek eredménye, hogy a hatás tovább tart.

Általánosságban elmondható, arra lehet számítani, hogy három hónap után a botulinim toxin kezd feloldódni, ismét megjelennek a ráncok.

  • A kezelt területek mimikai izmait a beavatkozás utáni 2 órában intenzíven használja, hogy az izmok a botulinum toxint felvegyék.
  • A beavatkozást követő 3-4 órában a fejét tartsa függőlegesen, kerülje a fekvést, a lehajlást, a szoláriumozást, a napozást.
  • A terület erős dörzsölését 12 óráig, míg a kezelt terület szem felé történő masszírozását 48 óráig kerülnie kell.
  • Ne végeztessen kozmetikai kezelést 2 napig. Ezekkel ugyanis a botulinum toxin más, kezelni nem kívánt területekre kerülhet.
  • A fiatalabbak általában tovább élvezik a Botox hatását.  Szintén tovább tarthat a botox hatása azok számára, akik más bőrápoló kezelést is használnak.
  • A hosszabb hatás érdekében ajánlott elkerülni a napozást is a Botox kezelés után.
  • Javasolt a Botox kezelés ismétlése még mielőtt a kezdeti kezelés teljesen feloldódik, íly módon a kezelések egymásra épülnek, így és fokozatosan érhető el a fiatalos bőr.

Bőr ápolási titkok:

Ránctalanító diéta:

 Legyen fiatalabb a bőröd, drága műtétek nélkül


Legyen fiatalabb a bőröd, drága műtétek nélkül

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

teljesen biztonságos és természetes étrendkiegészítő

Teljesen biztonságos és természetes étrendkiegészítő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Facebook login by WP-FB-AutoConnect