Paraziták a bélben - Milyen problémát okozhat a parazita fertőzés? A halálos paraziták az olyan élelmiszerboltokban vásárolt ételeken keresztül jutnak a testünkbe, mint a hal, a zöldségek, a hús és a gyümölcsök.

A bennünk lévő paraziták betegségeket okozhatnak

A bennünk lévő paraziták betegségeket okozhatnak

A bennünk lévő paraziták paraziták betegségeket okoznak

A belekben képződött lerakódások, a bélsár, a  méreganyagok és a mesterséges élelmiszer rossz emésztéshez, bélrendszeri problémákhoz vezethetnek. Ezek a toxikus lerakódások a vastagbélben alakulnak ki: a National Geographic szavaival élve – “szörnyű lények sötét világává alakulnak át, melyek az emberi testben élősködnek: ezek a paraziták”.

Mik azok a paraziták?

A parazita, vagy  más néven élősködő, olyan  mikroszkopikus méretű, vagy akár méteresre megnövő élőlények, melyek  életünek  jelentős részét egy gazdaegyeden/gazdaegyedben élik le,

A “gazdaszervezetből táplálkozik, csökkenti annak túlélési és szaporodási esélyeit, esetleg annak tünetekkel jelentkező betegségét is okozza.

A paraziták rendszerint nem ölik meg a gazdaegyedet. Hagyományosan mikroparazitáknak tekintjük a vírusokat, valamint az élősködő baktériumokat, gombákat és egysejtű eukariótákat. Makroparazitáknak hívjuk az élősködő állatokat, mint pl. a férgeket, rovarokat, atkákat.

Évente 15 millió ember hal meg a paraziták miatt! A népességek 97%-a fertőzött!

Hogyan mentsd meg az életed? Az parazitológiai szakemberek mutatják egy interjúban!

A parazitákról azomban nem szoktak beszélni, mintha nem is léteznének

A statisztika sajnos az igazi helyzetet mutatja: az Európai Únio több mint 70%-a különböző mértékben paraziták által fertőzött.

Sok ember szervezetében a paraziták éveken át élősködhetnek, nem csak a bélrendszerben (mint általában hiszik), hanem más szerveken és szöveteken is.

Szervezetünk betegségekkel szembeni ellenálló képessége, általános közérzetünk nagyban függ beleink állapotától. Abban az esetben, ha valaki nem végez rendszeresen béltisztítást, a vastagbélben 2-6 kg megkövesedett bélsár van lerakódva. Ez, és a paraziták azok, amiktől feltétlenül meg kell szabadulni.

MIK A LEGGYAKORIBB PARAZITAFÉRGEK?

Orsóféreg, (Toxocara canis)

A toxocariasis fertőző betegség okozója, orsóféreg. Kutyáról, macskáról terjed át az emberre. A fertőzés legfontosabb terjesztő közege az állatok Toxocara petéket tartalmazó ürülékével szennyezett föld. A Toxocara peték a kutya-macska bélsarával a földre, onnan a piszkos kéz vagy föld porlása révén a szájon át a szervezetbe jutnak. Gyakori a fertőzés a szennyezett földről szedett, mosatlan zöldségek és gyümölcsök elfogyasztása révén. Emberben a lenyelt petékből kiszabaduló lárvák nem fejlődnek ivarérett férgekké, hanem a bélből a különböző szervekbe jutnak, és az ott okozott elváltozásoktól függő tüneteket okoznak. A tünetek erőssége a legenyhébbtől az igen súlyosig terjedhet.

Cérnagiliszta, Gombféreg (Enterobius vermicularis)

Az ember leggyakoribb féregfertőzését az Enterobius vermicularis, más néven a cérnagiliszta okozza.

hogyan vedekezzünk a paraziták ellen

Hogyan vedekezzünk a rákos daganatot os okozó paraziták ellen

A gyermekekben körülbelül ötször gyakrabban találnak cérnagilisztát, mint a felnőttekben. Hazánkban egyes gyermekközösségek fertőzöttségét 10-30 százalékosnak találták. Az eltérés abból adódik, hogy a féreg szakaszosan üríti a petéit. Az egyszeri vizsgálat csupán azt mutatja ki, hogy van-e a bélrendszerben petét ürítő fonalféreg, vagy nincs. A cérnagiliszta 5-13 milliméter hosszú, fehér cérnaszálhoz hasonló féreg. Hím és nőstény alakja van, a nőstény ovális petéinek nagysága 50-60 um (a méter milliomodrésze), gyöngyházfényűek. Az önfertőzés kézzel történik, mégpedig úgy, hogy a végbélnyílás körüli vakargatás után a szájába veszi az ember az ujjait. Emberből emberbe való átadás szennyezett ruha vagy ágynemű útján jön létre. A peték kis része a levegőbe emelkedik és belélegzésre kerülhet, melyek utána ugyanúgy fejlődésbe kezdenek mint a lenyelt egyedek.

A lenyelést követően a vékonybélben kelnek ki a lárvák, majd a vastagbélben fejlődnek ki. A megtermékenyített nőstény férgek – főleg éjszaka – a végbélnyílás körüli (perianalis) bőr redőibe rakják le petéiket, majd elpusztulnak. A lenyelt petéből 1-2 hónap alatt lesz érett féreg. Egyetlen természetes gazdaszervezete az ember. Az enyhe fonalféreg-fertőzés nem jár klinikai tünetekkel, de ha a cérnagiliszta nagyobb tömegben szaporodik el a tápcsatornában, azt jelzi a végbéltájék viszketése. A viszkető végbélnyílás vakarása közben a férgek megsérülnek, s kiszabaduló testnedveik az addig csak mechanikus eredetű viszketést allergiás úton felerősítik.

Galandféreg (Taenia saginata és Taenia solium)

A galandférgek a világon mindenütt előfordulnak.
A galandférgek közé tartozik a simafejű galandféreg = szarvasmarha galandféreg (Taenia saginata) és a horgasfejű galandféreg = sertés galandféreg (T. solium). Köztigazdák az említett állatok, mindkettő végső gazdája az ember. Kifejlett állapotban kizárólag az ember belében élősködnek.
Az állati köztigazdák fertőződése a taeniás ember székletével, vagy széklettel fertőzött takarmánnyal megy végbe.
Az állatokban a petékből kikelő lárvák átfúrják a bélfalat, majd a harántcsíkolt izomzatba jutva betokolódnak, ún. borsókát (cysticercus) képeznek, és a borsókás hús nem kellően hőkezelt, vagy éppenséggel nyersen történő fogyasztása által kerülnek az emberi szervezetbe.
A kifejlett simafejű galandféreg jellemzően 5 méter hosszúra nő meg, ugyanakkor előfordul, hogy a 25 m-es hosszúságot is eléri. A horgasfejű galandféreg esetében ez leginkább 2 és 7 méter közé tehető.

hogyan vedekezzünk a paraziták ellen

Hogyan vedekezzünk a rákos daganatot os okozó paraziták ellen

 

Ostorgiliszta (Trichuris trichiura)

Hazánkban a féregfertőzések közt a második leggyakoribb a TRICHURISASIS, melyet a Trichuris trichuria , más néven ostorgiliszta okoz. Felismerése nem könnyű, mert alacsony számú élősködő és a gazdaszervezet relatíve jó általános állapota esetén alig, vagy egyáltalán nem okoz tüneteket. A talaj útján terjed, így a városi lakosság sokkal kevéssé érintett.
A fertőződés a fertőzött ember székletével ürülő peték lenyelésével kezdődik. A lenyelt peték lárvává, majd kifejlett féreggé alakulnak, mely szájszervével megkapaszkodik a vastagbél nyálkahártyáján.
A kifejlett nőstény 35-50mm-es, míg a hím kb. 30-45mm-es hosszúságúra nő meg.
A nőstények a fertőzést követően 60-70 nappal kezdik meg a peterakást. A vakbélben elhelyezkedő nőstény férgek 3,000-20,000 petét raknak naponta. A kifejlett egyedek élettartam kb. 1 év. Becslés alapján kb. 800 millió ember fertőzött a világon.
Az enyhe fertőzések többnyire tünetmentesek maradnak.
Középerős fertőzések esetén általános tünetek, mint hányinger, étvágytalanság, fogyás jelentkezhet, melyhez hasi fájdalmak és allergiás tünetek társulhatnak.

Orsógiliszta, (Ascaris lumbricoides)

Az orsóféreg világszerte előforduló hengeresféreg (Nematoda). Sárgás színű, merev testű, 15-30 cm hosszú féreg, mely köztigazda nélkül terjed. A peték ürüléskor éretlenek, a talajban megfelelő hőmérsékleti és nedvességi viszonyok között 3-4 hét múlva válnak fertőzőképessé. A fertőzés szájon keresztül történhet, szennyezett piszkos kézzel, emberi széklettel, vagy szennyvíziszappal trágyázott és nyersen fogyasztott zöldségfélékkel. A mozgó lárvák a bélfalon keresztül, a portalis vénás keringésbe jutnak, majd a májon, a vena cava inferioron és a jobb szívfélen keresztül a tüdőbe vándorolnak. (A bél nyirokútjain keresztül szintén továbbjuthatnak a tüdő felé a lárvák.) A lárvák a tüdő léghólyagjain keresztül a nagyobb légutakba vándorolnak, majd a felköhögött lárvákat lenyelve ismét a vékonybélbe jutva kb. 2 hónap múlva fejlődik ki az ivarérett féreg parazita, mely a vékonybélben élősködik.

Trichinella spiralis

A Trichinella spiralis nevű élősködő fonálféreg kifejlett példánya élősködhet az arra alkalmas gazdaállatban – sertés, vaddisznó, kutya, macska, róka, borz, medve, patkány – belében, esetleg emberben. Az igazi veszélyt nem a béltrichinella, hanem annak a gazdaállat harántcsíkolt izomzatában betokozódó lárvája, az izomtrichinella jelenti. Mivel kizárólag húsevéssel terjed, ezért csak ragadozó, dögevő, vagy mindenevő emlősöket fertőz.(köztük az embert is.) Az ember leggyakrabban akkor fertőződik, ha nyersen fogyaszt fertőzött sertéshúst.

A béltrichinellózis tünetei: láz, hasmenés, hányás, hasi fájdalmak), vagyis a fertőzött húskészítmény fogyasztása után néhány nappal! Ezért fontos a korai diagnózis. Kifejlett egyede az ún. „béltrichina”, mely alig néhány milliméter hosszú és a vékonybélben él. A béltrichinák ivarosan szaporodnak, a nőstények elevenszülők. A megszülető lárvák kifúrják magukat a vékonybélből, majd a vér- és nyirokereken át az izomzat különböző részeibe sodródnak, ahol betokozódva inaktívvá válnak. Az „izomtrichina” nyugalmi állapota (hipobiózisa) akkor szakad félbe, ha a fertőzött állatot elfogyasztja egy újabb gazdaállat.

A veszélyforrás lehet a húsvizsgálatra még nem kötelezett magánvágások, ellenőrizetlen vaddisznó kilövések, annál is inkább, mert jó hazai szokások szerint a „kóstolók” széthurcolásával ez több embert is érinthet. Az emberi trichinellózis hazánkban szerencsére ritka. Emberben a fertőzés olykor halálos kimenetelű szívizomgyulladáshoz vezethet.

Paraziták a bélben – Milyen problémát okozhat a parazita fertőzés?

Hogyan mentsd meg az életed? Az parazitológiai szakemberek mutatják egy interjúban!

Paraziták jelenlétére utaló tünetek

Allergia:

A paraziták nem csupán irritálhatják, hanem esetenként át is fúrják a bélfal belső védőrétegét. Ezen aztán megemésztetlen molekulák juthatnak át, amire az immunrendszer fokozott eosinophilt termeléssel válaszol, amitől gyulladásos, allergiás tünetek jelentkezhetnek.

Alvászavarok és csikorgó fogak:

Sokan panaszkodnak arra, hogy éjszaka, hajnali 2-3 óra között rendszeresen felriadnak. Ennek egyik oka az lehet, hogy a máj ilyenkor próbálja megtisztítani a szervezetet a paraziták miatt termelődő méreganyagoktól. Szintén alvászavart okozhat a végbél viszketése, ami a végbélen kívül éjszaka lepetéző giliszták számlájára írható. A vakarózás miatt a paraziták petéi az ágyba, majd a levegőbe kerülnek, innen jutnak vissza a szájon át a szervezetbe, ahol kifejlődnek. Nem éppen gusztusos folyamat… A paraziták jelenlétének másik jellemző tünete a fogcsikorgatás, ami különösen az alvó gyerekeknél figyelhető meg.

Bélgyulladás:

A paraziták irritálhatják a bél belső falát, ami gyulladáshoz vezethet. A gyulladás miatt elégtelenné válik a tápanyagok, különösen a zsiradékok felszívódása, amik ezért megjelennek a székletben.

Bőrbetegségek:

Csalánkiütés, ekcéma, valamint más típusú allergiás bőrbajok, nem ritkán kelések és sebek is kialakulhatnak a paraziták miatt.

Fájó izmok és ízületek:

A paraziták az ízületekbe és az izmokba is beágyazódhatnak. Az okozott fájdalmat az orvosok általában ízületi gyulladásként diagnosztizálják.

Granulomák:

Az elhalt paraziták lárváit vagy petéit körbefogó daganatszerű csomókat granulomának nevezzük. Általában a vastagbél és a végbél falán, esetleg a tüdőben, májban, hashártyában és a méhben alakulnak ki.

Hasmenés:

A paraziták egyes fajtái prostaglandint termelnek, emiatt a széklet vizessé, hasmenésszerűvé válhat.

Idegesség:

Az ok nélküli ingerültség, idegesség sokszor paraziták jelenlétére vezethető vissza, ezek toxikus ürüléke ugyanis ingerelheti az idegrendszert. (Jó példa erre Maria Callas esete: sokáig nem is gondolták, hogy a világhírű operaénekesnő szervezetében paraziták lehetnek, de miután eltávolították a testében élősködő galandférget, egycsapásra lefogyott, bőre megszépült, addig szeszélyes természete megszelídült.)

Idegesség ellen 15 étel, őrizzük meg a hidegvért és a nyugalmat

Immunrendszer zavarai:

A paraziták gátolják az immonuglobulin elválasztását ezzel megzavarják az immunrendszert, amelyet folyamatos védekezésre ösztönöznek. A felfokozott készenléti állapot miatt a szervezet kimerül és védtelenné válik a fertőzésekkel szemben.

Természetes immunerősítők

Krónikus kimerültség:

Fáradtság, influenzaszerű panaszok, koncentrációs- és memóriazavarok: mindezt könnyen lehet, hogy a szervezet normális működéséhez szükséges tápanyagokat elvonó paraziták okozzák.

Nehéz emésztés:

Bizonyos paraziták jelentősen csökkentik a belek keresztmetszetét, ezzel székrekedést okoznak.

Szelek és hascsikarás:

A felső vékonybélben élő férgek miatt kialakuló gyulladás felfúvódást és bélszelet okoz. A gyakori felpuffadás az egyik legbiztosabb jele a paraziták jelenlétének.

Vérszegénység:

Léteznek olyan paraziták, amelyek a belek belső falán keresztül szívják magukba a táplálékot. Ha ezek túlságosan elszaporodnak, akár vészes vérszegénység is kialakulhat.

Paraziták betelepedésére árulkodó jelek a fentieken kívül az elhízás, erős éhségérzet, indokolatlan fogyás, kellemetlen szájíz, illetve lehelet, köldöktáji fájdalom, heves szívverés, homályos látás lehajolás és felállás közben, orr- és fülviszketés, alvás közbeni nyálfolyás, asztma, epilepszia, cukorbetegség, pattanásos bőr, migrén és erős fejfájás, valamint az élősködők jelenlétére utalhat a szívbetegség és a rák.

hogyan vedekezzünk a paraziták ellen

Hogyan vedekezzünk a rákos daganatot os okozó paraziták ellen

“Dr. Hulda Clark Phd. a „Gyógyír mindenféle rákra” című könyvében bizonyítékokat sorol fel arra, hogy valamennyi daganatos megbetegedést a paraziták egyik fajtája, a Fasciolopsis Buskii nevű élősködő okozza. A szakember szerint, ha megszüntetik a paraziták jelenlétét a szervezetben, a betegből a daganatok eltűnnek.”

Felmerülhet a kérdés – joggal –, hogy ha ennyire egyszerű a megoldás, miért nem ezt a módszert alkalmazzák az egész világon. Egyfajta válasz lehet, hogy a drága műtét vagy kemoterápia nagyobb ösztönzés az orvos és a kórház számára, mint az ehhez képest fillérekbe kerülő tisztítókúra. Ha az utóbbi módszer terjed el, az megrendítené a gazdaságot, egészségügyi alkalmazottak milliói veszítenék el munkájukat. Érdekes okfejtés, ugye?

Mit tehetünk a paraziták ellen?

A Méregtelenítés az első számú segítség. Amennyiben az utóbbi időben bizony fáradékonyabbak vagyunk a kelleténél, nehezebben megy a koncentrálás, vagy emésztési gondjaink vannak, például kedvenc ételeink elfogyasztása után szörnyű hasgörcsök kínoznak, jusson eszünkbe: lehetséges, hogy ezeket a tüneteket a bennünk élő paraziták okozzák.

Parazitak ellen

Parazitak ellen

Hogyan mentsd meg az életed? Az parazitológiai szakemberek mutatják egy interjúban!

Parazitaölő tea: Fitotea – egy természetes gyógyszer, amely segít megszabadulni a MINDEN létező parazitától. Ami azt jelenti, hogy, nem kell diagnosztizálni, egyszerűen le kell folytatni egy kezelést, ami 21 nap (3 hét), és akkor minden élősködőtól tiszta lesz a szervezete.

A parazitafertőzés megelőzése

A megelőzés itt is lényegesen fontosabb, mint maga a gyógyítás. Hiszen kezelésre akkor van szükség, ha már valami nem működik rendesen, ezt pedig sok esetben nagyon nehéz megváltoztatni. Nem lehet vitás, hogy a szervezet alapos kitisztításával, a paraziták kiirtásával tehetünk a legtöbbet a bajok megelőzése érdekében.

Nem szabad esélyt adni arra, hogy paraziták kerüljenek a szervezetünkbe, mert ha hagyjuk őket élősködni, azzal saját egészségünket ássuk alá. Rajtunk áll tehát, hogy megvédjük a testünket, vagy önként átengedjük a paraziták, giliszták és férgek támadásának. “A megoldás itt van a kezünkben, ezt a cikket pontosan azért írtam, hogy segítsek a döntésben. Ezért nem is próbáltam kiszínezni, felfújni a tényeket, ezek – azt hiszem – önmagukért beszélnek.” A rendszeres kézmosás, az élelmiszerek alapos tisztítása a háziállatok rendszeres féregtelenítése segíthet megelőzni a parazitafertőzések elkerülését.

Hírhetés:

Mindenkinek javasolt a Fitotea, hogy ne is legyenek bennünk paraziták.

 

Évente 15 millió ember hal meg a paraziták miatt! A népességek 97%-a fertőzött!

Hogyan mentsd meg az életed? Az parazitológiai szakemberek mutatják egy interjúban!

Parazitak ellen

Parazitak ellen

Fitotea – egy természetes gyógyszer, amely segít megszabadulni a MINDEN létező parazitától. Ami azt jelenti, hogy, nem kell diagnosztizálni, egyszerűen le kell folytatni egy kezelést, ami 21 nap (3 hét), és akkor minden élősködőtól tiszta lesz a szervezete.

Forrás:

Naturalhelp