Paleo-t ettem, kopasz lettem

 
Paleo palacsinta

    Ingredients
    Directions

Paleo diéta pro és kontra

Paleot ettem kopasz lettem

Paleot ettem kopasz lettem

Paleo-t ettem kopasz lettem…

A modern, feldolgozott ételek sokszor egészségtelenek, ez köztudott, de valóban a kőkorszaki étrend lenne a megoldás?

Paleo diéta és a hajhullás

A paleolit diéta követői szerint :“ A kőkorszaki körülményekhez igazodott az ember szervezete, a génállományunk pedig alig változott azóta, úgyhogy biológiai értelemben az ősember táplálkozási szokásai felelnek meg legjobban a mai emberek igényeinek is. “ Egyes paleo verziókban a hüvelyesek sem megengedettek, tehát lencsét vagy babot sem fogyasztanak.   A paleolit diéta követői szerint a modern ételek okolhatóak például a szívbetegségekért, a cukorbetegségért vagy a rákért:”A modern étrend nem igazodik az ősi anatómiához” – érvelnek. A BBC egyik cikke arra keresi a választ, hogy alátámasztják-e tények azt a feltevést?

Paleofantázia: a gének változnak

“Marlene Zuk a Minnesota Egyetem evolúcióbiológusa, egyben a Paleofantasy című könyv szerzője viszont azzal érvel, hogy mivel az emberi faj genetikai állománya folyamatosan változik (az egyes gének más-más arányban, de módosulnak), nincs okunk azt feltételezni, hogy a mai ember genetikailag megegyezne az ősemberrel. “ “A gének változására egy közelebbi példát is hoz a szakember.   A laktóz-tolerancia például alig hétezer éves. A szarvasmarhákat eredetileg a húsukért és a bőrükért tartották, nem a tej miatt. Ám azok a felnőttek, akik gond nélkül meg tudták emészteni a tejet, evolúciós előnyre tettek szert azokkal szemben, akik nem. Nem csak extra élelemforráshoz jutottak, de a tehéntej friss és tiszta is volt. A gyermekeik pedig a tehéntejet toleráló génváltozatot örökölték, így később egyre több felnőtt is ihatott tehéntejet. (A csecsemők nem tudják a tehéntejet megemészteni, nekik a tehéntej ma is hasfájást és hasmenést okoz.)”  

Laktoz tolerancia

Laktoz tolerancia

Való igaz, hogy a készételek sokszor egészségtelenek, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani pedig egészséges.

Biztos jót tesz a paleo-diéta?

Paleot ettem kopasz lettem: Minap a barátnőm mesélte tapasztalatát a Paleo diétáról. -„Képzeld a kihullott a hajam a szempillám és a szemöldököm is, és a fodrász szerint nem igazi hajszálak nőnek vissza, csak szőrszálak. Most fele annyi hajam van, mint előtte.„ Hat hónapja kezdte el a diétát, és ez a hajhullás nem tett jót a lelkének… Igen, a paleo étrend tudományos háttere csak részben megalapozott, az ősi étrend pontos másolása lehetetlen: soha nem fogsz rendszeresen csigákat, hernyókat, lárvákat, sáskákat és más ősi csemegéket falatozni, hiába népszerűek ezek a furcsa fogások pl. Afrikában és Ausztráliában!

A vörös húsok, zsíros ételek rendszeres és az átlagosnál nagyobb mennyiségű fogyasztása fokozhatja bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát! „Őseink átlagosan a kora harmincas éveikben haltak meg különféle okok miatt. Mivel a főbb nyavalyák csak idősebb korban jelentkeznek, nem tudhatjuk, mennyire károsított volna a húsgazdag táplálkozás negyven év felett. A helyzet egyébként az, hogy az egyes fajok átlagos élettartama evolúciósan optimalizált, amelynek oka az, hogy a génjeink nem a hosszú életkorban, hanem az utódokba való átkerülésben érdekeltek.” Az oly sok vitát kavaró paleolit diéta elérkezett a tapasztalatokkal teli stádiumba. Pro és kontra vélemények és tapasztalatok. Az biztos, nem szeretnék félig kopasz lenni, szemöldök és szempilla nélkül pedig el sem bírom képzelni magam.

Referenciák:

http://deansdale.blog.hu/2013/10/29/a_nagy_etrendbloff_ujraragva

http://index.hu/tudomany/2013/10/29/paleolit/

Erős, dús hajkorona Hajnövesztő

Erős, dús hajkorona Hajnövesztő

Gyors hajnövesztés? Folixin hajnövesztő!

foltos hajhullás

Kopaszodás, ellen

A gyors fogyásra az okos megoldás a csökkentett kalória bevitel. Kalória Kalkulátor – Számold ki, mennyi energiára van szükséged!    

Hatékony fogyókúra tabletták, zsírégető szerek >>

Facebook oldalunk Tags: paleolit étrend, paleolit diéta, paleo étrend, paleo, paleo diéta

Ajánlott cikkek ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

természetes mellnövevelés mellnövelő szer

Természetes mellnövelés műtét nélkül

anyagcsere gyorsító garcinia HCA

Hihetetlen eredmény, zsírégető

Érezd az eredményt heteken belül

Érezd az eredményt heteken belül, innovatív testépítés

TESTÜNK - Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás

Az Egészséges Életmód rajongója, a természetes gyógymódok híve

You may also like...

1 Response

  1. június 27, 2014

    […] Paleo-t ettem, kopasz lettemTESTÜNK – Betegségek, Tünetek, Diéta, Fogyás – Diéta, fogyókúra, fogyás, testépítés,betegségek, tünetek, betegségek …read more […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE
Facebook login by WP-FB-AutoConnect